Moeblogi: täna kanname kleiti!

Kadri Raig
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Juba mitmendat aastat toimub esimesel juunil kleidikandmise päev, mille Facebooki sündmuse all on võidukalt liitunuks vajutanud ka suur hulk minu selliseid tuttavaid, keda muidu pea kunagi milleski muus kui teksapükstes ei näe, kirjutab osta.ee moeblogi

Kindlasti ei jõua ma üle kontrollida, kas nad kõik tõepoolest juunikuu esimese päeva puhul naiselikumad riided selga panevad või jäävad siiski harjumuste lõksu – ei tule ju igal hommikul tingimata meelde, mis kuupäevaga tegemist on. Aga igal juhul on tore, et ühel päeval aastas tuletatakse kõigile meelde, et selline riietusese, nagu kleit, olemas on.

Ma ise kannan kleite peaaegu iga päev. Ja kui kleiti ei kanna, siis asendub see tavaliselt seelikuga. Teksapükse kandsin viimati vist mitu kuud tagasi ja mingist muust materjalist pükse pole mul olemaski. Trenniriided käivad eraldi arvestuse alla – joogatunnis seelikuga käia oleks tõesti natuke veider.

Mul ei ole mingit põhimõtet, et peaksin kogu aeg ekstranaiselik välja nägema. Kõrgete kontsadega kingi kannan haruharva ja igal hommikul silmi värvida ka ei viitsi. Kleidi kandmise kõige suurem pluss ongi tegelikult see, et hommikul unise peaga riidesse pannes ei pea erinevaid asju omavahel kombineerima hakkama, vaid kleit ongi juba iseenesest terve komplekt. Lihtne!

Kleite ja seelikuid on mul igasuguseid. Pikki ja lühikesi, ühevärvilisi ja kirjuid, kitsaid ja laiu. Ja kusjuures tundub, et neid mahub mu riidepuudele veel kõvasti rippuma.

Ilma igasuguse kahtluseta on mu suurimad lemmikud just maani kleidid – suvel on need lihtsalt täiesti asendamatud – mugavad, ilusad, igaks olukorraks sobivad.

Vintage Tallinnalt ostsin paar nädalat tagasi ühe imeilusa musta tausta ja oranžide lillekestega vintage kleidi, eelmisel suvel leidsin ühest Võrus asuvast second hand poest täiesti fantastilise tumesinise kollaste mummudega kleidi ja reisidelt on mul ka mõned maani kleidid. Samuti on mul imeilus jupp kangast juba vähemalt kolm aastat oodanud, et keegi sellest ilusa kleidi valmis õmbleks, aga kahjuks ma ise olen nii püsimatu, et pole selleks mahti saanud. Mõned kleidid on muidugi «päris» poodidest ka, aga tõele au andes eelistan pigem siiski selliseid kleite, mida kellelgi teisel ei ole ja selliseid juba kuskilt ketipoodidest ei leia.

Tavaliselt ma ei ole kuigi suur trendidega kaasaskäija – pigem kannan ikkagi neid riideid, mis mulle kogu aeg meeldinud on ja pikad kleidid on mul lemmikuteks juba pikki aastaid. Iseendalegi üllatuseks olen sel korral vist trendist hoopis ees, mitte taga, sest viimastel aastatel leidub ka kaubandusvõrgus pikki kleite üha rohkem.

Ilusat kleidikandmispäeva kõigile!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles