Kaval nipp, kuidas hoida hakitud õun värskena

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Kas tahaksid mõnikord töö juures õuna süüa, kuid õun võib olla nii mahlane, et seda hammustades tilgub mahla riietele ja lauale? Kontoris on õuna lõigata ka üsna ebamugav, sest köögis pole ühtegi teravat nuga. Samas kui lõikaksid õuna kodus juba tükkideks, siis ilmselt muutuks see lõuna ajaks kuivaks ja pruuniks.

YouTube'i kasutaja Grant Thompson leidis sellele probleemile lihtsa ja geniaalse lahenduse. Ta selgitab oma videos, et enamasti lõigatakse õun sektoriteks, kuid tegelikult tuleks õun lõigata ruudustiku järgi.

Thompson soovitab panna õuna lõikelauale nii, et paksem osa on allpool, kuna see pakub lõikamisel paremat tuge. Seejärel lõika õuna nii, et teed lõike ühele ja teisele poole südamikku. Keera õuna ja tee ka teistpidi kahele poole südamikku sisselõige. Tulemus peaks olema selline, et peale vaadates meenutavad lõiked trips-traps-trulli ruudustikku (südamik on kõige keskmine ruut).

Kui lõiked on tehtud, ära lase õunal tükkideks laguneda, vaid pane õuna ümber kummipael, mis hoiaks tükke kenasti koos. Seejärel pista õun kilekotti või karpi ning saad töö juures nautida mahlaseid õunaampse.

Vaata ka videot!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles