Puu- ja köögiviljad, mis maitsevad paremini grillitult

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ilmad muutuvad järjest soojemaks ja paljud on sel kevadel juba mitu korda grillinud. Kui oled tavapärasest menüüst – grill-liha, grillvorst, toorsalat ja fooliumikartul – tüdinud, siis siin on mõned ideed, milliseid puu- ja juurvilju tasuks grillida.

  • Virsikud

Grillitud virsik muutub pehmeks ja sellest tekib kana- või loomaliha juurde justkui soe magus kaste. Grillitud virsikud sobivad kenasti ka magustoiduks, kirjutab Business Insider.

Grillitud ananass (foto: Scanpix)
Grillitud ananass (foto: Scanpix) Foto: SCANPIX
  • Avokaado

Avokaado sobib samuti grillile. Grilli seda näiteks koos sidruniga ja saad mõnusa lisandi liharoa kõrvale.

  • Arbuus

Magus ja värskendav arbuus on suvel iga grillipeo kohustuslik komponent. Aga kas oled proovinud arbuusi grillida? Grillides muutub arbuusi magus maitse intensiivsemaks ja grillitud arbuus maitseb hästi paljalt või salati sees.

  • Ananass

Ananass on üks mõnusamaid vilju, mida grillida. Lõika ananassist rõngad, pane grillile ja sealt otse taldrikule. Magus ananass on mõnus kaaslane linnulihale või koos vaniljejäätisega saab sellest hea magustoit.

  • Suvikõrvits ja baklažaan

Nii suvikõrvitsa kui baklažaani võib torgata puidust grillvardasse, piserdada peale veidi oliiviõli ja soola ning tõsta grillile. Need valmivad grillil vaid paari minutiga ja on heaks kõrvalroaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles