Neli asja, mida tuleks pojale armastuse kohta õpetada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Kui ta oli alles beebi, hoidsid teda oma süles, kui ta nuttis. Kui ta oli väikelaps, lohutasid teda, kui ta rattalt kukkus. Nüüd on ta teismeline. Ta ei pruugi lasta end enam kaisutada, kuid tal on vaja, et sa annaksid talle nõu, kuigi ta ise ei pruugi seda tunnistada.

Teismelise poisi elus on tüdrukud tõusnud üsna olulisele kohale. Sa tahad, et su poeg langetaks vastutustundlikke otsuseid ja kohtleks naisi austusega. Kui soovid, et pojal oleks naistega armastusväärsed ja täisväärtuslikud suhted, õpeta talle järgmisi asju, soovitab YourTango.

1. Tunnete väljendamine on täiesti normaalne

Kui laps kukkus väiksena ja tegi oma põlvele haiget, kuidas sa lasid tal sellele reageerida? Kas ütlesid talle, et poisid ei nuta? Kui jah, siis ilmselt võttis poeg sellest õppust ja edaspidi hoidis oma tundeid enda sees.

Kui oled aga kasvatanud poega teadmisega, et tunnete väljendamine (ja ka nutmine) on täiesti normaalne, siis see muudab teda kasvades üha küpsemaks inimeseks. Kui tal tekivad esimesed suhted naistega, siis suhtub ta naise tunnetesse kindlasti austusega. 

Oluline on see, et pojal oleks oma tunnetega side ja ta oskaks neist avameelselt rääkida. See on tähtis omadus, mida naised meeste juures hindavad.

2. Naised eelistavad häid mehi

Teismelised poisid ja noormehed usuvad sageli ekslikult, et tüdrukutele meeldivad vaid «pahad poisid». Nad ei taipa aga seda, et see on vaid üks lühike periood, mis läheb tüdrukutel kiiresti üle. Tegelikult ei taha tugevad ja iseseisvad naised sugugi luua suhteid «pahade poistega».

Kasvata oma pojast mees, kes tõepoolest kuulab ja kes kohtleb naisi austuse ning armastusega. Sel viisil teab ta täpselt, kuidas täiskasvanulikus ja küpses suhtes käituda.

3. Ütle välja ainult see, mida sa tõsiselt mõtled

Tänapäeval pööratakse liiga palju tähelepanu kiirele tänutundele. Me saame seda oma telefonist, sõpradelt ja ka vanematelt. Seetõttu võivad ka teismelised poisid arvata, et kõige lihtsam moodus, kuidas tüdrukut endale võita, on öeldes talle seda, mida tüdruk tahab kuulda. See on vale.

Siinkohal peaks tulema mängu vanemad, kes õpetaksid pojale, kuidas luua ausa mehe maine, eriti naiste seas. Ausa ja siira inimese maine on võimsam kui paljud muud isikuomadused. Kui mees on oma mõtete ja tunnete osas aus, siis tajuvad naised, et nad saavad teda usaldada.

4. Ära kunagi tee ennatlikke järeldusi

Kui teismeline poiss tunneb neiu vastu huvi, ei pruugi ta julgeda tema poole pöörduda. Ta võib juhinduda n-ö kambavaimust ja sellest tekivad probleemid. Pojale tuleks õpetada, et ta ei peaks naise suhtes ennatlikke järeldusi tegema ega käituma nii, nagu käituvad tema semud. 

Õpeta pojale, et teise inimese tundma õppimiseks tuleb aega leida. Tundmaõppimiseks tuleb aga esitada küsimusi. Kui neiu näeb, et noormees tahab teda tundma õppida, tekib tal poisi vastu austus ja see õpetab poisile, kuidas naistega suhelda.

Mida rohkem poeg teistega suhtleb, seda rohkem kasu ta sellest saab, sest suhtlemisel on suhetes väga tähtis roll.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles