Moeblogi: pulmad, pruut ja kleit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kollaaži fotod: AFP/Getty Images/AP/Sipa USA

Mendelssohni marss. Inimesed seisavad püsti ning pead on pöördunud vahekäigu suunas, kuhu iga hetk peaks ilmuma pruut. Sealt ta tulebki. 

Kuigi muusika mängib, tundub, et kogu ruumis valitseb haudvaikus. Keegi ei hinga, ei nihele, ega köhi. Isegi paar päris väikest last on täitsa vait. Edasi toimub kõik nagu aegluubis. Pruut kõnnib isa käevangus mööda vahekäiku, rukkililledest kimp niiskes peos. Keegi pühib pisaraid. Peigmees naeratab ja ulatab pruudile käe. Pruut on tõepoolest silmipimestavalt kaunis. Tagasihoidlik meik, lihtsa lõikega kleit, kergelt lokkis juuksed langemas õlgadele ning pead kaunistamas põllulilledest punutud pärg. Ei mingit loori, kirjutab osta.ee moeblogi

Paaripanija räägib armastusest, selle kulgemisest, austusest, toetamisest ja toeks olemisest, kodusoojusest ja perekonnast. Pole täpselt aru saada, kas noorpaar paaripanija juttu kuuleb või mitte – aegajalt heidavad nad üksteisele hellasid pilke ja suruvad oma käed veel tugevamalt üksteisele pihku. Pruut ja peigmees on 20-ndates, pigem alguses kui lõpus. «Jah» sõna öeldes kinnitavad nad siiralt oma suurt armastust, kuid kas kõik on tõepoolest nii roosiline ka 10, 20, 30, koguni 50 aasta pärast? Kas nad oskavad üksteist austada sellistena nagu nad on? Kas nad  oskavad armastada-aktsepteerida ka oma kaaslase puudusi? Kas nad oskavad tõepoolest üksteist kuulda ja kuulata ka aastate pärast? Kas nad oskavad kruusi tagasi kokku liimida kui see peaks maha kukkuma ja kildudeks minema? Kas nad sama suure soojuse ja armastusega pilgus vaatavad üksteist ka siis kui nad on 70? Sulen silmad ning kogu südamest soovin, et see oleks nii.

Paljud väikesed tüdrukud unistavad pulmadest ja valgest kleidist. Pabernukkudele joonistatakse sadu erinevaid versioone pulmakleite, Barbide-nukule ja teistele nukkudele aitavad kleite meisterdada juba emad ja vanaemad. See on mäng ja unistamine. Ja suureks saades, mõned nendest väikestest tüdrukutest ei tahagi enam abielluda, olgu siis põhjuseks oma vanemate luhtunud suhe või uskumus, et paber ei suuda kedagi rohkem kokku liita ega lahutada. Teised naudivad jälle pulmade korraldamist, kogu seda kremplit, mis pulmadega kaasneb – lapsepõlvest saati oodatud suurpäeva, valget kleiti, tähelepanu, melu, sõprade, sugulaste ja pere seltsis pidu. Kolmandad abielluvad usulistel põhjustel või osades kultuurides ka vanemate sundusel. Õnneks meil siin Eestis on endil vabadus valida ja otsustada, kellega me tahame koos olla, elada ja vananeda, abielluda või mitte abielluda.

Üks grupp jäi veel mainimata - kullakaevajad. Leiavadki ehk oma kullakamaka ja maise mammose, kuid hing jääb toiduta ja tühjale laanele kisendama… Ei ole ühtset õiget elamiseviisi või vormi. Meid on palju ja me oleme erinevad. Meie soovid ja eesmärgid siin elus on erinevad. Aga me kõik oleme teel kuhugi või millegi poole. Peamine on oma teekonda nautida!

Kui sul on pulmad ukse ees ja murrad pead, millist kleiti kanda sooviksid, siis 2015. aasta pulmakleitide trendid märksõnadena on: peenikesed õlapaelad, pikad hollywoodilikud lõhikud, ekstreemsed nabatopid ja maksiseelikud, pulmatordist inspireeritud satsid, optilised illusioonid pitside näol, pikad varrukad, sügav V-lõige seljal. Meie valikust tõstaks esile suurepärase Itaalia disaineri Maggie Sottero nõelasilmast valminud uue pulmakleidi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles