Moeblogija võib ühe Instagrami postituse eest teenida kuni 15 000 dollarit

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Danielle Bernstein.
Danielle Bernstein. Foto: BFA/Billy FarrellBFA.com/BFAnyc/Sipa

Danielle Bernstein on 22-aastane moeblogija, kellele kuulub blogi nimega We Wore What ja ka samanimeline Instagrami kanal. Noor blogija tunnistas hiljuti antud intervjuus, et ta võib ühe Instagrami postituse eest teenida kuni 15 000 dollarit.

See summa pärineb brändidelt, kes soovivad, et Bernstein näitaks nende tooteid oma blogis või Instagramis, millel on tänaseks juba üle miljoni jälgija, kirjutab Business Insider.

Foto: Sipa Press.
Foto: Sipa Press. Foto: BFA/Joe Schildhorn/BFA/Sipa USA

Nagu paljud teised moeblogijad, postitab Bernstein Instagrami fotosid oma igapäevastest riietustest koos infoga, kus saab neid rõivaid ja aksessuaare soetada. Paljud Bernsteini jälgijad aga ei oskaks ilmselt aimatagi, et näiliselt tavalised rõivakomplektid on kokku pandud pikkade läbirääkimiste tulemusel erinevate rõivabrändidega. Näiteks võivad rõivabrändid paluda naisel mitte demonstreerida samal fotol veel teisi brände. Leidub neidki, kes paluvad nädal aega vaid enda brändi tooteid kanda ja pildistada.

Firmad on selle eest nõus maksma suuri summasid. Ajakirja Harper’s Bazaar andmeil kulutavad rõiva- ja elustiilibrändid iga aasta enam kui miljard dollarit erinevatele Instagrami kanalitele. Täpse summa, mida blogija postituse saab, määrab see, kui palju on tema kanalil jälgijaid. Bernsteini Instagrami jälgijate arv ületas hiljuti miljoni künnise, seega võib noor naine ettevõtetelt reklaami eest suuremaid summasid küsima hakata.

Harper’s Bazaar selgitas, et kui inimesel on näiteks sadu tuhandeid jälgijaid, siis ta võib ühe postituse pealt teenida 500-5000 dollarit; kui jälgijate arv peaks ületama miljoni (ja teatud kanalitel küündib see lausa kuue miljonini), võib blogija postituse eest küsida 20 000-100 000 dollarit.

Kuigi Bernstein polnud nõus avalikustama, milliseid summasid blogimine ja Instagrami postitused talle sisse toovad, tunnistas ta, et summa on suurem, kui ta oleks eales osanud arvata. «Ma olen täiesti iseseisev ja summa, mida teenin, on kuuekohaline. Ma säästan, ma investeerin. Ma üritan rahaga targasti ümber käia ja ma õpin pidevalt,» sõnas noor blogija.

A photo posted by by Danielle (@weworewhat) on

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles