Kolm teaduslikult tõestatud viisi, kuidas beebipillid võivad sind mõjutada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Antibeebipillid ei kaitse suguhaiguste eest.
Antibeebipillid ei kaitse suguhaiguste eest. Foto: SCANPIX

Kui sa ei plaani lähiajal rasedaks jääda, siis aitavad antibeebipillid soovimatut rasedust vältida. Lisaks sellele on kindlaks tehtud, et beebipillid aitavad ka hormoone ja menstruaaltsüklit reguleerida.

Ent beebipillid võivad keha ka teistmoodi mõjutada. Järgnevalt on toodud kolm näidet, kuidas võivad beebipillid mõjuda, kirjutab YourTango.

1. Su libiido võib olla erakordselt madal

Uuringud on tõestanud, et rasestumisvastaseid vahendeid kasutavatel naistel võib sugutung olla erakordselt madal. Antibeebipillid ja mitmed muud rasestumisvastased vahendid mõjutavad meie hormoone. Osa naiste jaoks võib see muutus olla positiivne, kuid leidub palju neid, kes kurdavad, et beebipillide tõttu ei tunne nad seksi vastu sugugi huvi.

2. Beebipillid võivad mõjutada su välimust

Beebipillid mõjutavad loomulikku hormoonide taset, mis omakorda mõjutab seda, kuidas sa välja näed, lõhnad, maitsed ja kõlad. Seda märkavad ka mehed. Näiteks ovulatsiooni ajal võib naine olla meeste jaoks atraktiivsem, kuna sel ajal on ta viljakam. Beebipillid aga mõjutavad ovulatsiooni, mistõttu ei avalda nad meestele sama mõju.

3. Beebipillid võivad muuta ajustruktuuri

Ammu on teada, et beebipillid mõjutavad meeleolu ja isegi seda, millise partneri naine omale valib, kuid nüüd tuli välja, et beebipillid võivad muuta ka ajustruktuuri. Teadlased on täheldanud, et beebipillides sisalduvad sünteetilised hormoonid võivad muuta ajustruktuuri ja ka -funktsioone. Need muutused on aga omakorda seotud ärevuse ja depressiooni sümptomite suurenemisega. Teadlased pole veel tuvastanud, kas need muutused on püsivad või leiavad need aset vaid sel ajal, kui naine võtab beebipille.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles