Mis on flirtides olulisem – sõnad või kehakeel?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui aus olla, siis võõrastega suhtlemist võib enamasti nimetada flirtimiseks, kui sa just pole mõte tundmatuga poejärjekorras vaidlema hakanud vms. Ent flirtimine pole miski, mida võiks uisapäisa teha, flirtimine peab olema läbimõeldud.

Õige flirtimistehnika võib kindlustada selle, et su tulevane kaasa ei kõnni sinust lihtsalt mööda, vaid sa jätad talle hea esmamulje ning teie suhe hakkab arenema. Kuid teadlased on avastanud, et flirtimine nõuab tegelikult palju enamat kui pelgalt läbimõtlemist, kirjutab Elite Daily.

Kogu protsess – vaadatuna füüsilisest vaatenurgast – on palju keerulisem kui võiks arvata, aga see ei tähenda, et flirtimist peaks kartma. Nagu paljude teiste asjadega, teeb ka flirtimise harjutamine meistriks.

Flirtimine võib tuua rohkem edu kui kena välimus. Websteri ülikooli psühholoog dr Monica Moore on täheldanud, et flirtides on tähtis see, et inimene oleks avatud ja jätaks enesekindla mulje kasutades silmsidet ning naeratusi. 

Seda väidet toetavad ka teadlased. Nimelt on kindlaks tehtud, et flirtides omavad füüsilised näitajad palju suuremat mõju kui sõnad. Seega, kui sa pole kunagi olnud osav sõnasepp ega suuda vastassugu oma kauni häälega võluda, ära muretse. Kehakeel moodustab flirtimisest koguni 55 protsenti. Hääletoon ja rääkimiskiirus moodustavad 38 protsenti ning sõnade osakaal on kõigest 7 protsenti. 

Kui keskendud sellele, et jätta endast tugev ja enesekindel mulje ning pöörad tähelepanu oma kehakeelele, siis pole isegi vahet, mis keelt sa räägid, kuna partnerile jääb sinust hea mulje. 

Flirtides võib sageli tekkida kiusatus kasutada mõnda kulunud külgelöömislauset, kuid ära tee seda. Pigem keskendu sellele, et hoiaksid partneriga pidevalt silmsidet. Teadlased on välja selgitanud, et pika silmside ajal vallandub kehas oksütotsiin, mis on n-ö armuhormoon ja mis võib tekitada tunde, et sa oleksid justkui kergelt purjus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles