Kümme põhjust, miks naermine on sama kasulik kui treening

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Hiljuti Suurbritannias läbi viidud uuring näitas, et 70 protsenti inimestest teeks rohkem trenni, kui see oleks lõbusam tegevus ja 60 protsenti tunnistas, et nende arvates oleks naermine ideaalne treening.

Sellest ajendatult pani Female First kirja kümme põhjust, miks naermine on kehale ja meeleolule sama kasulik kui füüsiline treening.

  1. Mõlemad tegevused vähendavad kortisooli ehk stressihormoone, mis omakorda vähendab depressiooni ja ärevuse riski.
  2. Teadlased on kindlaks teinud, et südamest naermine (nii, et kõht rappub) on võrreldav 10 minutit kestva sõudmistrenniga.
  3. Naerujooga on hea treening, kuna see mõjub kehale kui aeroobne treening. Naerujooga parandab südametervist ja viib rakkudesse rohkem hapnikku.
  4. Nii naermine kui treening parandavad tuju ja aitavad leevendada valu.
  5. Regulaarne naermine suurendab vereringet südames, parandab südametööd ja alandab vererõhku.
  6. Täpselt nagu korralik kardiotreening, parandab naermine kopsude tööd ja hingamist.
  7. Mõlemad tegevused parandavad vereringet näos ja kehas, tänu millele muutub välimus nooruslikumaks.
  8. Nii treening kui naermine stimuleerivad endorfiinide vallandumist, mis parandab energia taset.
  9. Inimestel, kes naeravad ja/või treenivad regulaarselt, on rohkem valgeid vereliblesid ja immuunsussüsteem on tugevam.
  10. Naermine on hea treening kõhulihastele. Näiteks on avastatud, et 10 minutit korralikku naermist võib mõjuda kehale samamoodi nagu paarkümmend minutit toenglamangu asendis olemist.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles