Isadustesti saab nüüd teha ka kodus

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

DNA Test OÜ pakub esimesena Eestis kergesti kasutatavaid koduseid DNA-teste, millega on võimalik välja selgitada, kas mees on lapse bioloogiline isa.

Testi saab tellida firma koduleheküljelt ning isaduse tuvastamiseks piisab ainult isa ja lapse DNA-proovidest, mis võetakse vatitampoonidega põse limaskestalt. Isadustesti vastus saabub hiljemalt kahe nädala jooksul pärast proovide väljasaatmist.

DNA Test OÜ koostööpartneriks on valitud maailma juhtiv sugulustestide labor DNA Diagnostics Center (DDC).

Firma turundusjuhi Raido Reiska sõnul on kliendil võimalus valida, kas ta soovib testi tellida endale koju postkasti või toimetab testi temani kuller. «Test tuleb ümbriku sees ning väliselt ei reeda miski, millega on tegemist. Testi tulemused saadetakse kliendile soovitud e-posti aadressile.»

Testi tulemus võib olla kas kinnitus või välistus ehk kas testitav mees on lapse bioloogiline isa või mitte. Kinnituse puhul garanteerib DDC labor 99,99-protsendilise ning välistuse puhul 100-protsendlise täpsuse.

DNA Test OÜ laboripartneri DDC esindaja Dan Leigh sõnul ei kasvata Suurbritannias ning mitmes teises Euroopa riigis iga viies mees enda last. Eestis jääb vastav näitaja 10-15 protsendi vahele.

DNA Test OÜ turundusjuhi Raido Reiska sõnul on igal inimesel õigus teada, kas ta kasvatab enda last.

«Mujal maailmas on kodused isadustestid väga levinud ning vabalt kättesaadavad, kuid Eestis selline võimalus siiani puudus. Sealt tuli ka mõte pakkuda eestlastele mugavat võimalust enda meelerahu tagamiseks nii tundlikul teemal, nagu seda on isa ja lapse bioloogiline seotus. Ettevalmistustööd toote turuletoomiseks on kestnud umbes pool aastat ning teenust oleme pakkunud nüüdseks mõned nädalad,» rääkis Reiska Tarbija24.ee’le.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles