Sega ise puhastusvahend vanni, vuugivahede ja keraamiliste plaatide pesuks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sooda.
Sooda. Foto: SCANPIX

Kodukeemial on enamasti nii paha lõhn, et vannitoa koristamine on paras väljakutse. Kui sa keemiahaisu ei talu, siis polegi tarvis seda kasutada. 

Enamik puhastusvahenditest sisaldab valgendit ja teisi karme kemikaale, mistõttu on koristamise ajal sügavalt sissehingamine suisa ohtlik, kirjutab Popsugar. 

Vaid mõne euro eest saab ise kokku segada vannitoale vajaliku puhastusvahendi, mis on looduslik ja tõhus. Selle seguga saab puhtaks nii vuugivahed kui keraamilised plaadid ja vanni. 

Vaja läheb:

  • 90 g söögisoodat
  • 60 ml vesinikperoksiidi
  • 1 tl vedelseepi

Juhend

Sega koostisained kokku plastanumas, millest saaks segu välja pigistada. Selleks võid juba varem kõrvale panna näiteks mõne šampoonipudeli. Vesinikperoksiidi saab apteegist. See on looduslik valgendaja ja puhastaja. Sooda omakorda aitab väiksematest plekkidest ja ladestunud katlakivijääkidest lahti saada.

Pigista segu vuugivahele või plaadile ja jäta viieks minutiks tõmbuma. Võid segu kanda ka otse käsnale ja pesta sellega vanni ja vannitoaplaate. 

Alguses hõõru, siis pühi lapiga üle ja loputa veega puhtaks. Kui vannituba on väga must, jäta segu pikemaks ajaks toimima ja korda pesu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles