Kaval nipp, kuidas oma toitumisharjumusi tervislikumaks muuta

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Cornelli ülikooli toidulaboris tehti kindlaks üks hea põhjus, miks võiks kodus puuviljad sättida kauni kausi sees nähtavale kohale: see nimelt suurendab võimalust, et sina ise ja su pereliikmed söövad rohkem puuvilju ja toituvad seetõttu tervislikumalt.

Teadlased analüüsisid 112 erinevat uuringut, mis on toitumisharjumuste teemal tehtud ja selgus, et kui tervislik toit näeb ilus ja isuäratav välja, siis suureneb tõenäosus, et seda ka süüakse, kirjutab Glamour.

Tervisliku toidu tarbimist suurendab ka see, kui tervislikud toiduained on nähtavale kohale asetatud (mitte külmkappi ega sahvrisse). 

Aseta näiteks kaerahelbed läbipaistva purgiga köögikapile, sest siis on suurem võimalus, et sa valmistad omale hommikusöögiks tervislikku putru. Pane puuviljakauss keset söögilauda ja aseta väike kauss näiteks mandlitega mõnda kohta, kust sa pidevalt mööda käid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles