Jalad suveks korda: jalavanni ja –koorija retsept

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgade eest tasub hoolitseda.
Jalgade eest tasub hoolitseda. Foto: SCANPIX

Kohe-kohe jõuab kätte aeg, mil saab taas kanda lahtiseid kingi. Kas sinu jalad on soojaks perioodiks juba valmis?

New Yorgis tegutseva ilusalongi Sweet Lily Natural Spa asutaja Donna Perillo soovitab jalgadele teha jalavanni, millele on lisatud oliiviõli, sidrunit ja suhkrut, kirjutab Youbeauty.com.

Sidrunimahl aitab eemaldada surnud naharakke ja sidruniga täiendatud jalavann tekitab koju mõnusa aroomi.

Ettevalmistus: sega kausis kokku umbes 3,5 liitrit sooja vett ja 400 milliliitrit sidrunimahla.

Valmista koorija: sega eraldi väikses kausis kokku 3 supilusikat tavalist suhkrut, 3 supilusikat oliiviõli ja 2 supilusikat värsket sidrunikoort.

Tee nii: kõigepealt veendu, et varbaküüned poleks lakitud. Kui on, eemalda lakk. Piira ja viili küüsi ja veendu, et küünte ääred poleks teravad, kuna need võivad hakata sisse kasvama.

Leota jalgu umbes viis minutit soojas sidrunivees. Jalgade koorimiseks võta lusikatäis koorijat ja kanna seda käte abil ringjate liigutustega oma jalgadele. Pööra suuremat tähelepanu kandadele, varbavahedele ja nahapaksenditele.

Loputa jalgu sooja vee all ja kuivata rätikuga. Määri jalgadele niisutavat kreemi, pöörates jällegi suuremat tähelepanu kandadele ja varvastele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles