Hinnatõus andis maapiima ostmisele uue hoo

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piim
Piim Foto: Elmo Riig / Sakala

Poepiima kallinemine andis uue hoo turul rammusat maapiima müüvate talunike ärile ja 8,8–10-kroonise liitrihinnaga piima ostavad Tallinnas turult peamiselt selle põlvkonna inimesed, kes veel ehtsa piima maitset mäletavad ja piimalt koort riibuda oskavad.

Kui poes kerkis 2,5% piima liitrihind 9 kroonile ja 90 sendile, siis turult saab ligi kaks korda rammusamat ehtsat maapiima vaat et odavamaltki – Tallinnas kõigub liitrihind 8 kroonist ja 80 sendist 10 kroonini, kirjutas Õhtuleht.

«Esiteks on maapiima maitse juba mitu korda parem ning lisaks saab seda kasutada kaheks otstarbeks – mul ei ole vaja ka enam kohvikoort osta!» kiitis vanaproua Velda, kes lisas, et pärast hinnatõusu ei tulevat tal enam mõttessegi piima poest tooma minna.

Keskturul piima müüva Gertrudi sõnul andis poepiima kallinemine tema ärile uue hoo – praegu müüvat ta parematel päevadel kuni 200 liitrit piima.

Nõmme turu kioskit piimaga varustav Kohila valla Pahkla piimafarmi juhataja Risto Harjaks näeb ostjate arvu plahvatuslikus kasvus inimeste protesti piimatööstuste ja poodnike vastu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles