Mida teha, et kulmude kitkumine poleks niivõrd valus?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kulmude kitkumine pole ühegi naise meelistegevus, kuna see võib päris palju valu tekitada. Õnneks saab seda tüütut tegevust teatud nippide abil vähem valulikuks muuta.

1. Kitku kulme pärast duši all käimist

Kuum vesi avab karvanääpsud ja kitkumine muutub tänu sellele lihtsamaks. Kui sul pole aega enne kulmude kitkumist duši alla minna, aseta kuum ja niiske rätik oma kulmudele ning hoia seda paar minutit. Seejärel võib asuda kitkuma, soovitab Good Housekeeping.

2. Kasuta uusi pintsette

Kas su pintsetid on nürid, on neid raske kasutada või need on lausa rooste läinud? Viska vanad pintsetid minema ja soeta uued. Vanade pintsetidega võib kulmude kitkumine olla keeruline ja valus.

3. Haara karvadest võimalikult alt ja tõmba neid kasvamise suunas

Kitkumine on niigi ebameeldiv tegevus, seega võiks karva juba esimesel korral kätte saada, et ei peaks mitu korda valu taluma. Kui haarad vaid karva otsast või tõmbad seda vales suunas, siis võib karvake katki minna ja alumine ots jääb ikkagi naha sisse. Säti pintsettid parem nii, et saaksid haarata karva võimalikult alt kinni ja sikuta seejärel karva kasvamise suunas.

4. Pea meeles, et vähem on rohkem

Ürita ühe korraga eemaldada võimalikult vähe karvu. Sageli võib juhtuda, et kui on juba kitkumine ette võetud, tahaks võimalikult palju ära teha, ent see pole mõistlik. Tulemuseks võib olla ebaühtlane kulmujoon ja palju valu. Kui sa pole kindel, milline kulmukuju sulle sobib, konsulteeri spetsialistiga, kes näitab ette, kuidas kulme kujundada.

5. Leevenda valu aaloe abil

Kui nahk on pärast kulmude kitkumist ärritatud, kasuta aaloet, mis rahustab nahka. Ka nahaarstid soovitavad aaloet, kuna see mõjub nahale väga hästi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles