Mitu last võiks ühes õnnelikus peres olla?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Noored ei unista enam sellest, et neil oleks viis või enam last. Enam ju ei peeta farmi, kus oleks abikäsi vaja ja elamiskulud muudkui tõusevad, seega võib mitme lapse kasvatamine minna üsna kulukaks. Aga mitu last võiks peres olla, et kodu oleks õnnelik?

Leidub neid, kes on arvamusel, et mida vähem lapsi, seda parem, kuid uus uuring, milles osales 7000 ema, leidis sellele küsimusele huvitava vastuse, kirjutab YourTango. USA emade seas läbi viidud uuringust selgus, et kolme lapse emad kogevad üsna palju stressi, kuid nelja lapse emadel oli tunduvalt vähem stressi.

Psühhiaater ja nelja lapse ema dr Janet Taylor ütles, et teda need tulemused ei üllata, kuna tema sõnul pole nelja lapsega üldse aega stressile mõelda.

Samast uuringust selgus, et emade jaoks tekitab kõige rohkem stressi see, et nad üritavad kõike ideaalselt teha. Koguni 75 protsenti emadest tunnistas, et stress tekibki ootustest, mis nad ise on endale seadnud.

Ent dr Taylori sõnul on tähtis ka see, et harjutamine teeb meistriks. «Mida rohkem lapsi sul on, seda enesekindlamaks sa lastekasvatamisel muutud,» nentis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles