Meditatsiooni abil tervemaks, õnnelikumaks ja saledamaks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tõenäoliselt paljude ettekujutus mediteerimisest on selline, et tuleb silmad kinni ja rätsepaistes järjekindlalt «ommm» korrata. Tegelikult ei pea mediteerimine sugugi selline olema ja mediteerimist võiksid kõik proovida, kuna sellel on palju kasutegureid.

Neid kasutegureid on keeruline teaduslikult tõendada, kuna enamasti on mediteerimise keskseks jõuks spirituaalne energia. Ent teatud asju on ka teadlased uurinud ja nende katsed on tõestanud, et mediteerimine on tõepoolest väga kasulik, kirjutab Elite Daily.

Mediteerimine aitab kiirendada ainevahetust

Üritad suveks paremasse vormi saada? Kui dieedipidamisest pole kasu ja jõusaalis käimine pole sinu jaoks, proovi näiteks mediteerimist. Personaaltreener Lisa Johnsoni sõnul aitab regulaarne mediteerimine ainevahetust kiirendada.

Mediteerimine mõjub südamele hästi

On kindlaks tehtud, et mediteerimine aitab vähendada südamerabanduse ja insuldi riski. Aastaid on seos mediteerimise ja südametervise vahel olnud hägune, kuid nüüd on teadlased täheldanud, et mediteerimine mõjub tõesti südamele hästi, ent sellega ei tasuks kindlasti asendada kõiki muid mooduseid, kuidas südametervist paremaks muuta. Mediteerimine aitab vähendada stressi ja teatud südamehaiguste riski, kuid väga oluline on ka õigesti toituda, trenni teha ja kehakaalu kontrolli all hoida.

Mediteerimine aitab meeleolu parandada

Lisaks eelpool mainitule aitab mediteerimine parandada ka meeleolu ja vaimset vastupidavust. Kui oled viimasel ajal olnud veidike masenduses – olgu põhjuseks stress või halb tööpäev –, võib mediteerimisest kõvasti abi olla. Uuringud on näidanud, et mediteerimine aitab inimesel hetkes kohal olla ilma, et ta muutuks liiga emotsionaalseks. Ent ka meeleolu muutmise osas on teadlased täheldanud, et harjutamine teeb meistriks ja mediteerimisega võiks regulaarselt tegeleda (iga päev), kuna see on võrreldav mistahes muu treeningvormiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles