Liigutav video: värvipime isa näeb esimest korda oma laste silmade värvi

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis

Opie Hughes põeb protanoopiat, mis tähendab, et ta ei suuda eristada rohelist ja sinist ning punast ja violetset (kui need värvid on kõrvuti, näeb ta neid ühtlase halli massina). Õnneks on praegusel ajal tehnoloogia niivõrd hästi arenenud, et spetsiaalsete prillide abil saavad ka värvipimedad värve nautida.

Ettevõte nimega EnChroma on üks neist, mis valmistab taolisi prille. EnChroma kodulehe andmeil muudavad nende prillid värvid erksamaks ja külluslikumaks ilma midagi tasakaalust välja ajamata. Kuna Opie Hughes ei saanud omale lubada 350 dollarit maksvaid prille, otsustas ta õde raha koguda ja soetas vennale need üllatusena.

Õde filmis seda, kui vend esimest korda prillid ette pani. Tänu prillidele nägi mees esimest korda, mis värvi rõivaid ta lapsed kannavad, mis värvi on ta enda auto ja millised on laste silmad.

«See kõik on nii rabav,» tunnistab mees liigutatult.

Vaata videot!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles