Paar retsepti hoidistemessilt: kõrvitsalaastud ja õuna-šokolaadimoos

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõrvits.
Kõrvits. Foto: SCANPIX

Olustvere mõisa ja külaliikumise Kodukant korraldatud hoidistemessil sai nädalavahetusel näha ja mekkida leidlikke perenaiste loomingut. Külaliikumise veebilehel avaldati paar messil tunnustuse saanud hoidiseretsepti.

Kuivatatud kõrvits

Autor: Kaie Altmets

Kõrvitsaviilud kaheks minutiks suhkruvette ning siis sõelal nõrutada. Seejärel ahju kuivama.

Õuna-šokolaadimoos

Autor: Maire Vesing

  • 500 g puhastatud õunu
  • 100 - 150 g suhkrut
  • 10 g kakaod (maitse järgi)
  • vaniljet
  • 40 g võid

Tükelda õunad või aja läbi hakklihamasina. Lisa suhkur. Keeda. Lisa vanilje, kakao ning või. Keeda veel veidi aega. Pane steriliseeritud purkidesse ning sule õhukindlalt.

Allikas: www.kodukant.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles