Kümme head nippi, mis muudavad küpsetamise lihtsamaks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui sulle meeldib küpsetada, siis tasuks teada paari kavalat nippi, kuidas see tegevus enda jaoks veelgi meelepärasemaks ja lihtsamaks muuta.

BuzzFeed tõi välja kümme head nippi, mida iga küpsetaja võiks kõrva taha panna.

1. Kui lööd muna kaussi lahti ja mõned munakoored satuvad muna sisse, tee oma näpuots märjaks ja pista muna sisse. Munakooretükid kinnituvad märja näpu külge.

2. Mida teha, kui või on liiga kõva? Ära pista seda mikrolaineahju, kata võitükk hoopis sooja klaasiga ja või muutub pehmemaks.

3. Kui sul pole taignarulli, kasuta tühja veinipudelit.

4. Kui valmistad muffineid ja tahad veenduda, et igasse muffinivormi läheks võrdses koguses tainast, kasuta taigna mõõtmiseks jäätisekulpi. 

5. Kui sul pole muffinipanni, kasuta kõrgema äärega purgikaasi, mille sisse saad paberist muffinivormid pista.

6. Kui soovid, et isetehtud küpsised ei läheks kuivaks, pista need karpi koos õunatükiga. See aitab küpsiseid mahlastena hoida. 

7. Selleks, et küpsetuspaber plaadi peal ei libiseks, piserda plaadile kõigepealt natuke vett ja seejärel aseta plaadile küpsetuspaber.

8. Kui retsept näeb ette, et peaksid kasutama toatemperatuuril mune, pista need 5-10 minutiks kaussi, kus on soe vesi. 

9. Kui küpsised lähevad põhjast veidike kõrbema, kasuta juusturiivi, et kõrbenud kiht maha riivida.

10. Valmista õhupallide abil kaunid šokolaadist kausikesed, mille sees saab serveerida näiteks puuviljasalatit. Puhu õhupallid veidike täis, sulata šokolaad ja kasta õhupallid šokolaadi sisse. Kui šokolaad on hangunud, tee õhupallid katki ja saadki efektsed kausikesed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles