Leevenda elulisi probleeme õige tee joomisega

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Britid on harjunud tihti teed jooma. Hiljutise uuringu järgi joovad naised meestest teed veel palju rohkemgi. Selle igapäevase rituaaliga võetakse pärastlõunal hetkeks aeg maha ja puhatakse jalga. Tee-ekspert Ajit Madan on aga veendunud, et igaks elujuhtumiks on oma tee.

Niinimetatud teesommeljee Ajit Madan soovitab Daily Mailis teesorte hoolikalt valida, et igapäevamuredele ja suurematelegi probleemidele seeläbi leevendust leida.

Esimene kohting

Esimene kohting võib olla väga närvesööv kogemus. Madani sõnul saab pinget teega maandada. Näiteks soovitab ta teele lisada kaneeli, mis annab head maitset ja on afrodisiaakum. See tõstab keha temperatuuri ja tõstab libiidot. Teine võimalus on kohtingul pärast õhtusööki juua lavendliteed, millel on kaaslast võrgutav lõhn.

Töövestlus

Kuigi närvilisus töövestlusel on loomulik, soovitakse siiski jätta endast pigem rahulik ja enesekindel mulje. Stressi ja ärevuse maandamiseks soovitab teesommeljee sidruni raudürti.

Menstruatsiooni aeg

«Päevade» ajal soovitab Madan juua kummeliteed, mis vähendab pinget ja leevendab kõhuvalu. Lisaks võtab see turseid vähemaks ja aitab seedimist korras hoida. Kuna selles on palju vitamiine ja mineraale, pakub see kehale raskel ajal head tuge.

Eksamite aeg

Supertotude hulka peetud roheline tee on teada-tuntud tervise hoidja. Möödunud aasta märtsis avaldati uuring, milles tõestati lisaks, et roheline tee turgutab mälu. Testid näitasid, et rohelist teed joonud inimesed said mälutestidega paremini hakkama. Seetõttu tasub seda juua enne eksameid ja suuremaid kontrolltöid.

Juuste nimel

Selle asemel, et juukseid ilutoodetega kohendada, soovitab Madan juua sagedasti osja ekstraktiga teed. Tema sõnul tuleb hea välimuse nimel kosutada keha pigem seespidiselt, naturaalse ja kofeiinivabade taimeteedega. Osi sisaldab väga palju räni, mis teeb kahjustatud juuksed tugevaks ja säravaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles