Vintage Tallinn tuleb taas juba sel laupäeval

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vintage Tallinn

Vintage on taas au sisse tõusnud. Korraldatakse laatasid, turge ning üritusi, kus on võimalik soetada tooteid kõikvõimalikest erinevatest ajastutest. Huvi nende vastu on ääretult suur, kirjutab osta.ee moeblogi.

Vanaema kõrvarõngad ja pross on alati paeluvamad kui uued, poest ostetud. Ema nooruspõlve piltidel olevaid kleite kannaks heameelega isegi. Vanaisa pruunist nahast portfellil on mõnus kulutusaste ja just see õige toon, mis aastatega paika timmitud. Vanakraami turult leitud 70-ndate põrandalamp on modernses keskkonnas nagu täpp i-le. Väikesest vintage portselantassist juues maitseb piparmünditee eriti hõrk ja hää…

Mind paeluvad ajalooga asjad. Neil kõigil on jutustada oma lugu, ole ainult üks suur kõrv ja kuula. Kui oskad kuulata, siis võid saada osa uskumatutest ja peadpööritavatest seiklustest, millede kõrval kahvatuvad isegi Hollywoodi parimate stsenaristide mõttelennud.

Vintage tooted on täis salapärast võlu, mida uutel toodetel paraku pole. Kogu outfit’i võib särama panna üksainus vintage kott. Tänapäeva sisekujunduse parimad rosinad on just sellised armsad väikesed detailid meie või vanemate/vanavanemate lapsepõlvest. Mäletate neid imelisi punase-valgetäpilisi kuivainete topse? Või Vana Toomasega valget plastmassist laualampi? Siiralt kahju on nendest asjadest, mis sai prügimäe poole lennutatud, kui mingil hetkel «lääne hullus» peale tuli. Milline rõõm oleks täna vanematekodu pööningult selliseid leide avastada, mida oma kodukujunduses vürtsi lisamiseks kasutada saaks. Samuti valmistaks head meelt kui leiaks ema kapist 70ndate pika ja lendleva lillelapse kleidi, mis on sel suvel eriti popp ja moes.

Kellel pole vanaema-vanaisa pööningut, kust väärt kraami välja kaevata, siis sel nädalavahetusel toimub üritus Vintage Tallinn vol 10, kus on võimalik leida tõelisi pärleid. Infot lähemalt selle ürituse kohta leiad leheküljelt www.vintagetallinn.ee. Erilist tähelepanu juhiksin näitusele «Kleidi all» ja vintage-oksjonile. 

Tallinn Vintage oksjon toimub koostöös Eesti suurima online kauplemiskeskkonnaga Osta.ee.  Oksjonil müügil olevatele esemetele saab pakkumisi teha nii Osta.ee-s juba praegu kui ka saalioksjonil. Lõpphind selgub 9. mail kell 16.00-18.00 toimuval oksjonil Kultuurikatlas. Oksjon toimub paralleelselt internetis ning oksjonisaalis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles