Luule Komissarov näris sünnitusel padja puruks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luule Komissarov
Luule Komissarov Foto: Taavi Piibemann

Näitleja Luule Komissarov meenutas Naistelehele, kuidas ta nõukogude ajal oma esimest last sünnitades püüdis mitte karjuda ja hammustas patja, nii et see katki läks. 

Öösel haiglasse jõudes hakkasid Luulel väga suured valud. «No lausa nii suured, et lõpuks pidin suisa karjuma.» Ema oli talle aga varem sõnad peale lugenud, et haiglas pole sünnis karjuda. «Ema ütles, et soiu, kui vaja, aga ära karju. Mul tulid ema sõnad meelde. Summutasin oma sünnituskisa sulepadjaga. Tulemus oli see, et närisin selle puruks, nii et sulgi lendas,» naerab ta, et sai pärast haiglatöötajatelt pragada. 

Meditsiinitöötajatega ühtegi negatiivset kogemust siiski polnud. «Nõmmel oli selline pisike ahjuküttega haigla ja ma mäletan hästi, kuidas ma seal valudes visklesin ja üks korpulentsem õde pani selja vastu ahju, andis mulle käe ja ütles, pigista seda, hakkab parem.» Luule oli üllatunud naise heatahtlikkusest, sest õe valveaeg oli juba ammu läbi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles