Kümme hämmastavat võimalust, kuidas kasutada nõudepesuvahendit

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Peale nõude pesemise saab nõudepesuvahendit kasutada veel mitmel kavalal moel. See on üllatavalt hea abimees kogu majapidamises.

Nõudepesuvahend on üsna leebe, mistõttu võiks enne kangema vahendi kasutamist proovida just seda. Jäta need GoodHousekeeping.com nipid meelde, et teine kord võimalusel järele proovida. 

Eemalda riietelt rasvaseid plekke. Nõudepesuvahendiga saab rasvase toidu plekid hästi lahti. Hõõru pisut vahendit plekile ja loputa puhtaks. 

Puhasta köögi- ja vannitoapõrandat. Kui tahad tõhusat põrandapuhastusvett, lisa ämbritäiele leigele veele supilusikatäis nõudepesuvahendit. Vahend sobib vinüül- või keraamiliste plaatidega kaetud põrandale, kuid mitte puitpõrandale. 

Puhasta välimööblit. Lisa törts nõudepesuvahendit kausitäiele soojale veele ja kasuta seda õuemööbli pesemiseks. Pärast hõõrumist loputa mööbel veega puhtaks.

Löö ehted läikima. Lisa veidi nõudepesuvahendit karboniseeritud vette - mullide abil pääseb vahend ehete detailide vahele. Vala mullivesi ja vahend kaussi ning leota ehet selles umbes viis minutit. Seejärel loputa seda vees ja küüri vana hambaharjaga puhtaks.

Puhasta hambaharju ja kamme. Nõudepesuvahend eemaldab edukalt mustusejäägid ja rasu ka päevinäinud iluhooldusvahenditelt. 

Pese käsitsi pestavaid riideid. Häda korral saab nõudepesuvahendiga pesta ka käsitsi pestavaid riideid. Seda on riietest lihtsam välja loputada kui pesupulbrit. 

Püüa ja tapa äädikakärbseid. Pane kaussi äädikat ja lisa sinna kolm tilka nõudepesuvahendit. Äädikas meelitab kärbseid ligi, kuid nõudepesuvahendist tekib pinnale kate, millest kärbsed enam läbi ei saa ja upuvad.

Eemalda vaibalt plekke. Sega üks supilusikatäis nõudepesuvahendit pooles liitris soojas vees. Kasta puhas valge lapp saadud segu sisse ja tupsuta sellega plekki. Korda seni, kuni plekk kandub lapi külge ja vaip jääb puhtaks. Pärast seda kasta plekki külma veega ja tupsuta puhta lapiga kuivaks.

Pese köögikappe. Nii nagu kööginõud, lähevad ka köögikapid ajapikku rasvaseks. Selle mustuse eemaldamiseks pole vaja kangeid vahendeid. Lisa veepihustisse pisut nõudepesuvahendit ja pritsi segu köögimööblile. Seejärel pühi pinnad hästi välja väänatud lapiga puhtaks.

Eemalda betoonilt õliplekke. Garaaži põrandale tilgub aeg-ajalt õli, mis ei pea sinna sugugi  igaveseks jääma. Kata õliplekk esiteks soodaga ja siis vala selle peale nõudepesuvahendit. Hõõru plastharjaga ja jäta mõneks tunniks toimima. Loputa ja korda, kuni plekk on kadunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles