Eksperiment tutvumisportaalis: kas mehed eelistavad «saledat» või «paksu» profiilipilti?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kas suurus on oluline või mitte? Yvette Caster on 33-aastane vallaline naine, kes oli seda küsimust endale üsna tihti esitanud. Teda huvitas just see, kas meeste jaoks on tähtis, kui «suur» või «väike» on naine.

Londonis elav ajakirjanik Caster otsustas läbi viia sotsiaaleksperimendi: ta lõi kaks identset kontot tutvumislehel OKCupid. Erinevus seisnes aga profiilipiltides: ühe konto juures oli foto, kus naise rõivasuuruseks oli 36; teise konto juures oleval fotol oli naise rõivasuuruseks 44, kirjutab Elite Daily.

Caster kirjutas oma eksperimendi kokkuvõttes: «Ma pole kunagi uskunud seda, et saledate inimeste elu on parem. Aga vallalise naisena, kes soovib enda kõrvale leida õiget meest, tahtsin teha kõik endast oleneva, et oma edu tutvumisportaalis suurendada.»

Viis päeva pärast kontode loomist vaatas naine, kumb konto on edukam olnud. Kahjuks selgus, et tema «sale» konto sai peaaegu kaks korda rohkem tähelepanu kui «paks» konto: esimesele oli saadetud 36 sõnumit, see oli meeldinud 211 kasutajale. Teisele kontole oli laekunud 18 sõnumit ja see meeldis 74 kasutajale.

«Tuleb tõdeda, et vallalised mehed eelistavad saledaid naisi. Või vähemalt saledat versiooni minust,» järeldas Caster. Samas tõdes naine, et teiste arvamust ei tasu tähele panna, sest kõige tähtsam on see, et inimene oleks ise oma kehaga rahul. Enesekindlus on tunduvalt atraktiivsem kui mõni füüsiline omadus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles