Edukas toidublogija annab nõu, kuidas kodust lahkumata raha teenida

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ella Woodward.
Ella Woodward. Foto: XPOSURE

23-aastane Ella Woodward on Suurbritannia toidublogija, kes hämmastas paljusid paar aastat tagasi, kui tema esimene kokaraamat kadus imekiirelt poelettidelt. Woodward, kes on laiemalt tuntud oma blogijanime Deliciously Ella järgi, jagab lahkelt oma toitumisalaseid teadmisi ka teistega.

Woodwardi blogil on üle kuue miljoni ainukordse külastuse kuus. Noor naine ei hakanud blogi pidama aga sugugi selleks, et raha teenida – blogimine sai alguse hoopis sellest, et Woodward pidi oluliselt oma toitumist muutma, kirjutab The Daily Mail.

Foto: XPOSURE

2011. aastal diagnoositi noorel naisel haruldane haigus, mis ründas tema närvisüsteemi ja mille tulemusel oli naine üsna pikka aega voodis. Naine otsustas oluliselt oma elustiili muuta. Tervenemine sai aga alguse tänu tervislikule toitumisele. Tänasel päeval on Woodward läbi ja lõhki taimetoitlane.

Ootamatult sai sellest alguse ka üha tõusvas joones liikuv karjäär: praegu annab Woodward näiteks kokandustunde, tema blogil on oma mobiilirakendus, mida on ligi 100 000 korda alla laetud ja naine on kirjutanud ühe Suurbritannia edukaima kokaraamatu.

Mis on noore naise edu saladus? «Jää iseendaks, suhtle oma järgijatega ja ära tee kriitikutest välja,» ütles Woodward, kelle sõnul hakkas ta «kogemata» blogi pidama. «Kui ma blogiga alustasin, hoidsin seda saladuses oma pere ja sõprade eest. Kui ma lõpuks julgesin seda paarile tuttavale näidata, hakkas asi lumepallina veerema. Kuldreegliks on see, et tuleb jääda endale ja oma tõekspidamistele truuks. Mind kritiseeriti alguses, kuna kasutasin liiga palju hüüumärke ja ka sõnakorduseid esines tekstides, aga selline ma olengi. Autentsus on oluline asi, inimesed peavad tundma, et nad on osa sinu teekonnast.»

Foto: XPOSURE

Erinevalt paljudest teistest blogijatest, valib Ella hoolikalt, milliste ettevõtetega ta koostööd teeb. Ta pole nõus oma blogis kirjutama või reklaamima tooteid, mida ta oma kööki ei soovi.

Kui noor naine alustas, saatis ta paljudele terviseblogisid pidavatele inimestele e-kirju, kuid ei saanud ühtki vastust. Nüüd on ta võtnud oma südameasjaks vastata kõigile kirjadele, mis tema postkasti jõuavad. «Leian, et on väga oluline oma fännidega suhelda. Minu kirjadele ei vastatud, seega ma ise üritan igale kirjale ja kommentaarile tagasisidet anda.»

Woodward peab oluliseks sedagi, et tema blogi pole vaid Londoni keskne.

Millised on noore naise tulevikuplaanid? «Kavatsen keskenduda oma veebilehele – tahan, et blogi oleks koht, kust leiab häid tervisealaseid nõuandeid,» sõnas Woodward ja lisas, et tahaks järgida Jamie Oliveri eeskuju ning harida inimesi.

Foto: XPOSURE
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles