Mehed tahavad kuulekaid naisi, aga iseseisvaid tütreid

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ameerikas tehti heteroseksuaalsete meeste seas küsitlus, et panna paika 21. sajandi mehe koondportree. Muuhulgas tuli aruandest välja kummaline vastuolu: kui enda kõrvale tahab suurem osa meestest armsat ja allaheitlikku naist, siis oma tütrelt oodatakse hoopis teistsuguseid omadusi.

Hiljuti avaldatud aruandest selgus, et 72 protsenti meestest soovib enda kõrvale intelligentset naist. Intelligentset tütart soovib aga 81 protsenti meestest, vahendab Washington Post.

Suuri erinevusi meeste soovides on veel. Näiteks hindab 45 protsenti meestest oma naise ilu, kuid vaid 19 protsenti meestest soovib, et ta tütar ilus oleks. 48 protsenti meestest tahab, et ta tütar oleks tugev, ent oma naise puhul seda enamasti ei soovita - vaid 28 protsenti meestest tahab omale tugevat naist. 

Omadused, mida mehed hindavad (protsentides)

 

Naisel

Tütrel

Intelligentsus

72

81

Atraktiivsus

4511

Iseseisvus

3466

Sulnidus

3419

Tugevus 

2848
Hellus2718

Põhimõttekindlus

2635

Perenaiselikkus

145

Pere leivateenija

43

Aupaklikkus

22

Möödunud aastal näitas Harvardis tehtud uuring, et tütarde isad on sooküsimuste suhtes tundlikumad. Kuigi seegi küsitlus võib tekitada vastandlikke tundeid, siis jääb lootus, et tütre kasvatamine muudab mehe vaateid sooliste ja poliitiliste küsimuste puhul, mis otseselt naisi puudutavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles