Kostüümikunstniku moenõu noormeestele: ülikond ei ole Jumal taevas!

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baltmani tume ülikond.
Baltmani tume ülikond. Foto: Baltika

Kostüümikunstnik Kenneth Bärlin soovitab kooli lõpetavatel noormeestel mitte ülikonna ostmisel pidulikkusega üle pingutada ning käsitleda seda, kui investeeringut mitmekülgsesse ja praktilisse garderoobi.

«Koolilõpp on paljude noormeeste jaoks esimene tõeliselt pidulik sündmus nende elus. Lõpuaktusel tehtud fotod jäävad veel pikkadeks aastateks pildialbumitesse kooliaega meenutama. See aga ei tähenda, et lõpuaktusel kantav ülikond peaks olema  midagi sellist, mis pärast aktust aastateks kappi  nukrutsema jääb. Vastupidi – ülikonna ost on siiski sedavõrd kaalukas väljaminek, et see peab olema läbi ja lõhki praktiline valik. Lõpuülikond on samasugune praktiline investeering nagu hea hariduski – sellega võib kaugele jõuda!» sõnas Bärlin.

Sellega seoses loetles Bärlin viis põhireeglit ülikonna soetamiseks:

1. Varu ülikonna ostuks aega – nõuanne, mis paneb ilmselt paljusid mehi ohkama. Nii palju, kui on erineva kehaehitusega inimesi, on poodides saadaval ka erineva lõikega ülikondi. Kui ühe poe ülikonnad ei istu sulle üldse, siis ära heida meelt, vaid suundu järgmisesse. Ja kui ühel päeval ei õnnestunudki midagi sobivat leida, jätka otsinguid mõnel teisel päeval. Ülikond on suur väljaminek, seda tuleb teha targalt, mis tähendab, et ostu ei maksa jätta viimasele minutile!

2. Vali ülikond, mida saad kanda igapäevaselt kombineerides seda teiste rõivaesemete ja aksessuaaridega – nii tagad, et praktiline investeering teenib end kandmisega tasa. Valge särk on alati hea valik, aga proovi ülikonda ka värvilise või mõne mustrilise särgiga, aga miks ka mitte T-särgiga, proovi erinevaid särkide ja lipsude kombinatsioone, katseta ka kikilipsu ja kaelarätiga, proovi pintsakut teksade peal, vabaaja jalatsitega, mustriliste sokkidega jne. Ülikond pole Jumal taevas – see peab teenindama Sind igal võimalikul eluhetkel, nii pidulikel sündmustel, tööl kui ka vabal ajal.

3. Vali ülikond õiges mõõdus – ära mõtle sellele, kui palju sa võid lähiaastatel kasvada pikkusesse või laiusesse. See, et kehamõõtmed muutuvad, on paratamatus igas vanuses meesterahva jaoks, mis aga ei tähenda, et peaksime seetõttu ringi käima laiaõlgsete pintsakute või lontis pükstega. Sama halb, kui kasvuruumiga pintsak, on liiga kitsas pintsak, mis ei tee meest sihvakamaks ja sportlikumaks – pigem vastupidi. Õiges mõõdus ülikond on selline, milles on mugav olla ja mis teeb igas kasvus ja suuruses mehe kehale komplimendi.  

4. Julge eristuda mustast massist – kaalu lisaks mustale ülikonda ka teisi soliidseid värve nagu meresinine või helehall, mis näevad samuti välja igati väärikad ja pakuvad põnevaid kombineerimisvõimalusi erinevates kandmissituatsioonides. Ära põlga ära ka mustrilistest kangastest ülikondi – triip, ruut ja muud elemendid lisavad rohkelt meeleolu ning laiendavad mänguruumi teiste rõivastega kombineerimisel.

5. Kääri pikad sääred üles või lase rätsepal neid korrigeerida. Kui ülikond ja püksid istuvad ideaalselt, kuid käised või püksisääred on paar sentimeetrit liiga pikad, siis on kaks valikut. Kui oled julgemaks moekaks lahenduseks valmis, võid pikad püksisääred üles käärida ja paljastada sellega kas värvikirevad mustrilised sokid või lausa sokkideta jala stiilses kingas. Tagasihoidlikum noormees lasku aga ülikond vähese vaevaga sobivaks õmmelda. Ole valmis nädalake ootama ning proovi ülikonnale järgi minnes kindlasti seda veelkord selga! Pea aga meeles, et on asju, mida rätsep kindlasti parandada ei saa – kui ülikond on õlgadest lai või ei ole päris taljes, siis selle korrigeerima asumine lõpeb tõenäolisemalt stardipositsioonist kehvema tulemusega. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles