Pitsafänn kaotas 20 kilo pärast isa salvavat kommentaari

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amelia Morton enne ja pärast kaalulangust.
Amelia Morton enne ja pärast kaalulangust. Foto: Caters News Agency/Scanpix

23-aastane Birminghamist pärit Amelia Morton kulutas tudengina aastas umbes 5000 naela pitsale, mis oli tema lemmiktoit. Ülikooli lõpetamiseks kaalus ta juba 80 kilo ja otsustas oma elu muuta, kui isa ütles, et «poistele ei meeldi paksud tüdrukud».

Isa salvavast kommentaarist sai Amelia šoki, kuid see innustas teda pitsast loobuma. «Pitsadieedi tõttu olid mul pidevad puhitused ja kehv enesetunne ning kilod aina kogunesid,» rääkis naine Daily Mailile. «Mõnikord läksin nädalaid järjest igal õhtul Pizza Huti või Dominoes restorani. Tudengi elustiil tõmbas mind endaga kaasa ja ma ei saanud arugi, mida oma kehaga teen.»

Kuigi Amelia oli säästnud ettevõtluskursuse jaoks, oli ta sunnitud teenindajana lisatööle minema, et oma söömisharjumuste jätkamiseks raha saada.

Caters News/Scanpix
Caters News/Scanpix Foto: /Caters News Agency

Peale pitsa armastas ta ka teisigi saiatooteid ja tal polnud õrna aimugi, et tal on tegelikult nisutalumatus. Kaalu langetamiseks proovis Amelia ka erinevaid dieete, ent tulutult. 

Otsustavaks osutus hetk, mil isa kutsus ta enda juurde, et tõsiselt rääkida. «Ma ei suutnud uskuda, mis isa ütles, aga pidasin seda ka väga naljakaks,» tunnistab naine. «Mida see 60-aastane vanamees ikka teab?» 

Isa kommentaar, et poistele ei meeldi paksud tüdrukud, ei olnud naise sõnul siiski õel. «Mu isa on lihtsalt väga otsekohene mees ja mulle tundus see naljakas. Ta on väga armas - kõige parem isa, keda endale tahta. Ta ei teeks kunagi midagi õelat või pahatahtlikku.»

Caters News/Scanpix
Caters News/Scanpix Foto: /Caters News Agency

Amelia isa selgitas oma muret, et ehk hakkavad teised pilkama, kui ta veel juurde võtab. «Isa ja õde olid väga toetavad, kui ma otsustasid hakata kaalu langetama. Mu õde on väga sale ja kui ma kooli lõpetasin, läksin tema juurde sööma. Sel hetkel miski mu mõtlemises muutus.»

Kui varem ei saanud Amelia dieetidega hakkama, siis nüüd proovis ta Cambridge’i dieeti, mis tundus väga lihtne. Kõigest viie kuuga langes naise kaal 60 kilo peale.

Plaani järgi toitumine on saanud Ameliale harjumuseks ja nüüd ei suuda ta uskudagi, et varem nii palju sõi. Pitsat sööb ta nüüd haruharva ja on suutnud oma kaalu säilitada juba aasta aega. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles