Õpeta oma beebi hommikuni magama

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media

Iga noor ema unistab, et tema beebi magaks hommikuni, kuidas seda aga oma beebile õpetada? 

Selleks, et oma beebi rahulikult magama õpetada, tuleb kõigepealt välistada beebit vaevavad une segajad - valutav kõht, hammaste tulekust valulikud igemed, liiga külm või soe tuba. Mõnikord aga ärkab beebi ega oska enam ise uinuda ja seetõttu võib vajada sinu lähedust, kirjutab Emmede Klubi.

Loo beebile magamiseks sobiv keskkond - hästi õhutatud, kuid piisavalt soe tuba ning hämar valgus.

Tekita rutiin. Kui viid sisse une-eelsed tegevused, mida kordad igapäevaselt, õpib beebi seda mõistma ning tal on piisavalt pikk aeg, et saada aru, mis ta tegema peab ja mis juhtuma hakkab. Kaisuta lapsega, laula talle unelaulu või vannita teda.

Kohanda graafikut beebi järgi. Püüa sättida lapse päev nii, et tal oleks päeva jooksul aktiivseid hetki, mis vahelduvad rahulike hetkedega. Enne ööunne minekut peab olema rahulik periood, et laps ei oleks voodisse minnes liialt erutatud ja energiline.

Säti öö ja päeva rütm paika. Aita beebil eristada ööd päevast. Päeval olgu toas valge ja öösel pime. Uneaja lähenedes lõpetage erinevaid meeli stimuleerivad mängud, rääkige vaiksemalt ja muutke valgus kodus hämaramaks.

Beebi peab õppima ise rahunema. Kui beebi ärkab öösel nutuga, ära karga kohe voodist püsti, et ta kaissu võtta või teda lohutama minna. Kui beebi on suur lutisõber, võid proovida luti pakkumist. Võib juhtuda ka, et ta teeb paar korda veidi kõvemat protestihäälitsust, kuid uinub siis uuesti.

Ära sea liiga suuri eesmärke, ole realistlik. Pea unepäevikut, kuhu pane kirja kõik muutused, ka kõige väiksemad, sest neid nädal-kaks hiljem meenutada, on üsna keeruline. Kui beebi muidu magab palju kaisus, võtab muutus veidi aega, see ei juhtu üleöö, kuid ära kaota kannatust, vaid oled järjekindel ja usu sellesse, mida teed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles