Reet Linna sai telestaariks juhuse tahtel

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reet Linna
Reet Linna Foto: Arno Saar/Õhtuleht

Reet Linna rääkis ajakirjale Naisteleht, et pole tegelikult kunagi telesaadete tegemist õppinud. Tema tähelend televisioonis sai alguse pigem juhuslikult. 

«Meil oli perekonnatutvus Soome ühe väga tuntud ja armastatud laulja Mikko Alataloga, tema kaudu sattusin ma Soome televisiooni keskkonda,» meenutas ta 1977. aastat. «Just tänu sellele sain oma esimese suure töö Soome-Eesti ühissaadete juhtimisel. Toona oli täiesti enneolematu, et saates, mis läheb ka Soomes eetrisse, osaleb temasugune ilma erialase hariduseta noor inimene.

«See oli aga puhas juhus, ma sattusin olema õiges kohas. Kuid see kujundas tagantjärele mõeldes täitsa korralikult kogu mu ülejäänud elu.»

Enne seda saadet oli Reet küll paari saadet toimetanud, aga tema karjäär sai tõelise hoo sisse just pärast toda koostööd. «Jah, sealtmaalt hakati mind märkama,» tõdes ta. «Äkki muidu polekski ehk märgatud…»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles