Onu Bella leiutas petivanni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Onu Bella mängis vilepillil rahustavaid meloodiaid.
Onu Bella mängis vilepillil rahustavaid meloodiaid. Foto: Pm

Elu24 peatoimetaja Anu Saagim oli sügavalt nördinud, kui luges, et ta polegi pioneer piimatoodetega vanniprotseduuride läbiviimise rindel.


Juba varastel 1980ndatel aastatel astus selles suunas esimesed sammud Onu Bella alias Igor Maasik, selgub tema värskelt ilmunud elulooraamatust «Ma võtsin viina». 1981. aasta varasuvel leidis O. Bella tollases elupaigas Tartus aset mälestusväärne sündmus, mida ajalooannaalides tuntakse anarhistide 1. kongressina.

Selleks kollokviumiks oli O. Bella varunud kodulähedasest piimapoest 25 pakki petti. Kümblusanumaks sai vend Ennu poolt Tartu Hiinalinnast rekvireeritud malmvann. Siis anti ajalooline käsklus: «Täitkem vann petiga!»

25 pakki hapendatud piimatoodet valati vanni ning ülejäänud osa pidi täitma soe vesi, mida küll piisavalt ei jätkunud. Kokkuvõttes oli vanni sisu kümbluseks piisavalt jahe. Iluprotseduuriks valmistunud neiu Kõtt loobus sellest kohe, kui talle sai selgeks, et reglemendi kohaselt tuleb seda sooritada porgandpaljalt. Seepeale astus O. Bella majaperemehena ise olukorda päästma ning viskus valkjatesse lainetesse.

Järgmisel päeval valmistas muret see, kuhu vahepeal haisema läinud pett mahutada. Kanalisatsiooni valamine jäi ummistuse kartuses ära. Siis haaras agromelioratsiooniga hästi kursis Bella labida, tõmbas marjapõõsaste vahele tranšeed ning peitis sinna vannisegu.

Huvitav on märkida, et järgmisel aastal oli marjasaak väga hea, lõpetab O. Bella oma mälestused ajaloolisest vanniskäigust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles