Neli levinud müüti naiste ja raha kohta

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Naisteajakiri Elle tõi välja neli levinud müüti naiste ja raha kohta, mida tegelikult ei tasuks uskuda.

  • Naised armastavad üle kõige poodides käia

See väide pole 100 protsenti vale, kuid kahjuks kujutatakse naisi liiga sageli hullumeelsete poodlejatena, kes kulutavad raha ära enne, kui uus palgapäev kätte jõuab. Reaalsuses on aga nii, et naised mõtlevad pikemalt kui mehed, kui nad tahavad teha mõne suurema väljamineku. Naised kasutavad rohkem ära ka sooduspakkumisi ja käivad rohkem second hand poodides.

  • Naised vihkavad seda, kui mehed ei maksa arveid

Sageli arvatakse, et see on väga romantiline, kui mees soovib ise arve tasuda, aga küsitlused on näidanud, et üha enam paare teevad söömas käies arve pooleks. Leidub ka neid paare, kes tasuvad arveid kordamööda.

  • Naiste kätte ei saa raha usaldada

Liiga tihti arvatakse, et naised pole suutelised äri juhtima ja naiste kätte ei saa kindlasti rahaasju usaldada. USAs tehtud uuringud on aga tõestanud, et naisinvestorid tegutsevad mõistlikumalt ja teenivad suuremat kasumit kui meesinvestorid. Kahjuks sellest aga ei räägita eriti, kuna naisinvestorid jäävad arvuliselt meestele alla.

  • Naistele ei meeldi rahast rääkida

Varem võis see nii olla, kuid enam pole raha tabuteema. Üha enam naisi tunneb finantssektori vastu huvi ja naised loevad järjest rohkem majandusalast kirjandust. USAs läbi viidud küsitlusest selgus näiteks selline fakt, et naised vanuses 25-34-aastat tundsid suuremat huvi rahaplaneerimise ja investeerimise vastu kui vanemas eas naised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles