Nippe, kuidas muuta dipikaste lahjemaks

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dipikaste ja lihatoidud.

Väljaanne Fox News toob välja viis võimalust, kuidas muuta kaloripommina tuntud dipikaste lahjemaks, kuid säilitada siiski selle hea maitse.

Loobu rasvast

Dipikastme põhimaterjalina kasutatakse tavaliselt hapukoort või majoneesi. Need tasub asendada aga väiksema rasvasisaldusega kodujuustu või maitsestamata jogurti vastu. Majoneesisõbral tasub aga valida vähemrasvane variant.

Ära kasuta õli

Paljud dipikastme retseptid soovitavad lisada kastmele ka õli. See võib muuta küll kastme konsistentsi siidisemaks, kuid annab siiski palju kaloreid.

Lisa köögivilju

Köögiviljad annavad maitset, lisavad toiteväärtust ning värvilised köögiviljad muudavad ka kastme väljanägemise huvitavamaks. Köögiviljadest võib teha ka püree ning segada seda kodujuustu või maitsestamata jogurti juurde.

Kasuta küüslauku

Küüslauk on tervislik ning lisab kastmele maitset. Küüslauguküüsi võib enne pannil veidi röstida ning segada juurde näiteks vähendatud rasvasisaldusega ricotta juustu.

Maitsetaimed, vürtsid ja muu sarnane

Sega maitsetaimedest ja vürtsidest kokku just endale meelepärane maitsesegu. Lisa sinna näiteks sibulat, koriandrit, tilli, peterselli, piparmünti, sidrunipipart, sidrunimahl, salsat, jalapenosid või kõike muud, mis sulle meelepärane tundub.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles