Õllepurgil istuv kana

Õllepurgil istuv kana.

FOTO: Magnus Heinmets

Grillimeister Enn Tobreluts pakub saabuvaks grillihooajaks välja teistsuguse retsepti: valmista kana, mis «istub» õllepurgil.

Õllepurgil istuv kana

  • 1 pakk kuivmarinaadisegu kanale (Beer Can Chicken)
  • 1 kana, terve
  • 1 purk õlut, 33 cl

Valmistamine:

Hõõru kana korralikult seest ja väljast maitseaineseguga ning jäta umbes 30 minutiks maitsestuma.

Süüta grillbrikett. Kui söed parajalt hõõguvad (nii 25–30 minuti pärast), ava õlu ja võta üks lonks, et vältida õlle ülevoolamist. Tõsta kana õllepurgile nii, et kana «istub» turvaliselt. Aseta kana koos purgiga tulekindlale alusele või ahjuvormi. Tõsta grillile ning sulge kaas.

Soovitame grillida temperatuuril 175 °C.

15–20 minutit enne kana lõplikku valmimist pintselda kana BBQ-kastmega. Kana valmib 1,5–2 tunniga. Kana on valmis, kui eraldub selge mahl ja liha sisetemperatuur tõuseb 82 kraadini. Kui soovid, pintselda valminud kana veel korra kastmega üle.

Tagasi üles