Ilukoolitaja Merilin Markov-Valm: käed on kui visiitkaart

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merilin Markov-Valm
Merilin Markov-Valm Foto: Erakogu

T&M Ilusalongi omanik Merilin Markov-Valm on oma töösse sügavalt kiindunud ning tema tegevust iseloomustab pidev õppimine. Lisaks armastatud tööle õpetab ta ilumaailma tarkusi ja saladusi ka teistele.

Merilini arvates pole küünetehniku töö lihtsalt viilimine, vaid see on omamoodi kunst. Kõrgelt hinnatud iluspetsialist usub, et nii on iga ametiga. Kui puudub tahe areneda, kaob motivatsioon tööd teha ja nii ei jää ka kliendid püsima. Küünetehniku töös peab ta veel eriti oluliseks enda pidevat täiendamist ning uute võtete ja meetodite õppimist. 

Küüntemaailm on nagu mood, mis muutub vastavalt ajale ning areneb, seega on õppimispõld väga lai. See maailm areneb meeletu kiirusega ning just viimasel ajal ˗ muutuvad kujud, arenevad tehnikad, geelid, materjalid, töövahendid ja mõistagi arenevad küünemaalingud silmnähtavalt keerulisemaks. Küünemaailma kirjeldab hästi eluline filosoofia: me õpime terve oma elu.

Muret tekitab Merilinile madal teenindustase, mis paneb tegelikult kriitiliselt küünemaailma jälgima ning hindama. Palju on neid, kes õpivad n-ö omal käel näiteks Youtube’ist ning hakkavad kodus tööd tegema. Levib arusaam, nagu oleks tegu lihtsalt küünte viilimisega, mis ei vaja erilisi oskusi ega teadmisi.

Klientide suhtes on see kindlasti väga alatu, kuid koolitajana ütleb spetsialist, et see toob tööd professionaalidele kõvasti juurde. Tihti jõuab ilukoolitaja juurde õpilasi, kes on valinud siiski õppimise professionaali käe all ning on nõus selle eest rohkem maksma. Vale õppimisviis võib tuua kaasa palju negatiivset ˗ moondunud küüned, küüneseen, hallitus ja palju erinevaid anomaaliaid.

Käed on kui visiitkaart - esmane kokkupuude on teretamine ja me ikka vaatame, kellele terekäe anname. Seega, naised, iluteenuseid kasutades veenduge, et teie eest hoolitseks oma ala tõeline professionaal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles