Keskmisest suuremaid naisi aitab vormis hoida «kurvijooga»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jooga
Jooga Foto: SCANPIX

Arvatakse, et jooga sobib vaid saledatele ja nõtketele, kuid ka ümaramad võivad seda harrastada.

Londoni joogaõpetaja Charlie Merton mõtles välja kurvikatele naistele mõeldud jooga, mis kannab nime Yoga for Curvy Girls, edastab iltalehti.fi.

Merton on ise ka pluss suuruses ning tema sõnul saavad ka natuke suurema kehaehitusega naised edukalt joogat harrastada.

«Tegelikult tuleb suurem ja kurvikam keha mõnede joogaharjutuste juures kasuks. Keha võib olla suur, kuid samas nõtke,» lausus joogaõpetaja.

Kurvikatele naistele joogat õpetavad isikud on ise samuti pluss suuruses ja saavad seega oma õpilastest paremini aru.

Kurvikatele mõeldud joogas on loobutud teatud joogaasenditest, mis suurematele inimestele rasked või ebameeldivad on. Muus osas on sellised joogatunnid nagu joogatunnid ikka.

Jooga aitab ka kehakaalu langetada, kuid Charlie Mertoni arvates ei peaks joogat harrastades olema see põhiliseks aspektiks.

«Jooga kasvatab nii vaimselt kui füüsiliselt, parandab rühti ja lisab painduvust. Jooga aitab oma kehaga leppida sellisena nagu see on ning teistega võrdlemine väheneb,» lausus Merton.

Merton lisas, et ta luges hiljuti artiklit, milles öeldi, et kui inimene peab end jooga jaoks liiga vähe painduvaks, siis see on sama kui öeldakse, et ollakse liiga must, et end pesta.

Ta tõi ära ka viis põhjust, miks kurvikal tasuks joogatada: jooga annab parema kehahoiaku ja rühi, selja liikuvus pareneb ja seljavalusid on vähem, jooga tekitab heaoluhormoone endorfiine ning selle tõttu kahaneb magusaisu, mis omakorda hoiab kehakaalu stabiilse, lihased ja luud muutuvad tugevamaks ning vererõhk langeb, samuti annab jooga vaimse tasakaalu ning ennast armastatakse sellisena nagu ollakse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles