Maarja Nuut, matemaatiline muusik

Verni Leivak
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üdini loominguline: Kalamaja elanikuna satub Maarja Nuut tihti mere äärde. Inspiratsiooni kogub ta siiski oma koduseinte vahel.
Üdini loominguline: Kalamaja elanikuna satub Maarja Nuut tihti mere äärde. Inspiratsiooni kogub ta siiski oma koduseinte vahel. Foto: Erik Prozes

Eesti isikupärasemaid muusikuid Maarja Nuut on nõutud artist nii siin- kui ka sealpool ookeani. Oma tee leidmine võttis noorel naisel aastaid ning üllatusena aitasid selle äratundmisele kaasa õpingud Indias.

Kes kas või ühe Maarja Nuudi (29) loodud ja esitatud hüpnootilise mõjuga muusikapalaga tuttav, teab: midagi seesugust pole ta varem kuulnud. Oma helide maailmas põimib ta pärimuslugude elemente elektroonikaga. Ilmselt ongi just isikupära see, mis sellest noorest nägusast naisest viimastel aastatel nõutud artisti teinud. Piisab pilgust tema esinemiskalendrile, et veenduda: peale arvukate lavale astumiste Eestis oodatakse teda tänavu Itaalias, Saksamaal, Poolas, Ühendkuningriigis, Prantsusmaal, Venemaal, turneele USAsse jne. 

Pärimusmuusik Leanne Barbo on ajakirjas Muusika kirjeldanud Nuudi paar aastat tagasi ilmunud esikalbumit «Soolo» kui kaunist pildialbumit, mis segab eklektiliselt moodsat ja vanamoodsat ning ühendab samal ajal justkui külaühiskonnale kohaselt sünkreetiliselt (eri kunstide ja žanrite ühendamine – toim) külaelu olulisi tahke: jutte, loodushelisid, laule, tantse ja pillilugusid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles