Teksa uus tulemine

Britt Rosen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bangladeshi rõivavabriku tootmisjääkidest: teksakleit 170 eurot, 
Reet Aus, Les Petites, Eesti Disaini Maja ja Tartu Disainimaja.
Bangladeshi rõivavabriku tootmisjääkidest: teksakleit 170 eurot, Reet Aus, Les Petites, Eesti Disaini Maja ja Tartu Disainimaja. Foto: tootja

Paar kõige tavalisemaid teksapükse on pea kõigil kapis. Tänavu tasub moemeelsetel teksariidest rõivaarsenali täiendada ka muuga: tagide, pluuside, kleitide, (püks)seelikutega. Veel vihjeks – kõige uuem püksisiluett on 70ndate alt laieneva joonega.

Noorte tänavariietus sai teksastest 1950ndail, kui mässumeelsed teismelised, boheemlased ja teisitimõtlejad need enda jaoks avastasid. Jerome David Salingeri romaan «Kuristik rukkis», mässumeelne ekraanihurmur James Dean, film «Metsik» mootorrattajõukudest Marlon Brandoga peaosas, Marilyn Monroe (jah, tema teksastatud etteasted kinolinal julgustasid ka tüdrukuid Metsiku Lääne stiilis teksaseid kandma!), rock’n’roll – neil kõigil oli kõige konservatiivse vastu protestivate noorte teksausku ahvatlemisel oma osa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles