Seitse põhjust, miks kehakaal ei lange

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Netist tellitud personaalse treeningkava eest raha tagasiküsimine võib osutuda keeruliseks.
Netist tellitud personaalse treeningkava eest raha tagasiküsimine võib osutuda keeruliseks. Foto: SCANPIX

Tihtipeale ei õnnestu naistel edukalt dieeti pidada. Selle põhjuseks on erinevad motivatsiooni segavad tegurid.

Enamik naisi püüab terve elu erinevate dieetidega soovitud kehakaalu saavutada, kuid tihti ei jõuta tulemusteni. Motivatsiooni vähendajatest ja põhjustest, miks tervisliku eluviisi saavutamise ja säilitamise püüdlused nurjuvad, kirjutas itsallaboutwomen.com.

Keskendumine

Tuleb ette päevi, kui naised on enda toitumiskava muutmiseks ja treeningutega alustamiseks täielikult motiveeritud, kuid juba järgmisel hommikul on tahe kadunud ja plaan dieediga jätkamiseks puudub.

Keskendumise hajumist aitab vältida selgete eesmärkide seadmine, toitumisplaani ja treeningrutiini koostamine.

Uskumine

Kui ennast nähakse ebatervisliku ja ülekaalulise inimesena, siis tuleb mõtlemisviisi muuta. Isegi, kui musklid veel tegelikult puuduvad, tuleb suuta end näha toonuses ja tervena juba alguses.

Harjumused

Tihti otsitakse pingelise olukorra tekkimisel välja maiustused või joodakse une peletamiseks suur coca-cola. Halvad harjumused on tihti põhjuseks, miks vöökoha ümbermõõt suureneb. Kõigepealt tuleks endale selgeks teha, mis on need harjumused ning otsustada, millega neid asendada.

Tundepuhangud

Tavaliselt jõutakse halbade harjumusteni emotsionaalsetel hetkedel. Selle asemel, et tunnetele alluda, tuleks tähele panna, millal selline olukord tekib. Tihti piisab tundepuhangu teadvustamisest, et ahvatlusest keelduda.

Energia

Treeningut peaks nägema energia lisajana, mitte selle põletajana. Kui trenni algul võib enesetunne olla loid, siis lõpuks on kehal tunda energialaengut. Lisaks parandab endorfiinitaseme tõus meeleolu.

Ümbritsevad inimesed

Tuleks hoida nende inimeste lähedusse, kes eesmärkidesse toetavalt suhtuvad või ise samuti kaalu langetada üritavad. Nemad aitavad jääda positiivseks ning lisavad vastutust, et enne tulemusteni jõudmist dieet pooleli ei jääks.

Ajaplaneerimine

Treeningu ja tervislike eluviiside päevaplaani sobitamiseks tuleb endale aega leida. Kui tundub, et selleks puudub võimalus, tuleks üle vaadata, millele aeg iga päev kulub. Treeningu võib planeerida näiteks lemmiktelesaate ajale või tervisekõnd teha koosolekute vahepeal. Kui on piisavalt tahet, leiab alati võimalusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles