Tuntud naised, kes saavutasid edu pärast 40. eluaastat

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vera Wang.
Vera Wang. Foto: BFA/Billy Farrell/BFAnyc/Sipa USA

Kahekümnendates noortel on kombeks arvata, et hiljemalt 30. eluaastaks võiks tuleviku tarbeks kindel plaan paigas olla. Kui 30. sünnipäev lõpuks kätte jõuab, tabab aga paljusid paanika, kuna selgub, et tegelikult ei pruugi selleks ajaks veel midagi paigas olla.

Õnneks on mitmeid edulugusid, mis tõestavad, et edu on võimalik saavutada ka hilisemas elus. Business Insider tõi esile mõned tuntud naised, kes saavutasid edu alles pärast 40-eluaastat.

Nina ja Tim Zagat
Nina ja Tim Zagat Foto: MICHAEL FALCO/NYT

Nina Zagat ja tema abikaasa Tim olid mõlemad 51-aastased advokaadid, kui nad avaldasid Zagati nime all esimese ülevaatliku kogu söögikohtadest. Praeguseks on sellest saanud tuntud kaubamärk ja Zagat Survey keskendub restoranide ning söögikohtade külastamisele ja ülevaadete kirjutamisele.

Moedisainer Vera Wang oli nooruses iluuisutaja ja töötas üsna pikka aega ajakirjanikuna. Moemaailmas tegi ta oma esimesed sammud just 40-aastaselt ning praegu on ta üks kõige kõrgemalt hinnatumaid moeloojaid.

Grandma Moses
Grandma Moses Foto: Personalities/©TopFoto

Anna Mary Robertson Moses, kes on paremini tuntud kui Grandma Moses ehk vanaema Moses, alustas oma viljakat kunstnikuteed alles 78-aastaselt. 2006. aastal müüdi üks tema maalidest lausa 1,2 miljoni dollari eest.

Laura Ingalls Wilder kirjutas oma elu viimastel aastatel pooleldi autobiograafilisi lugusid, mille toimetajaks oli tema tütar Rose. Kirjaniku esimesed raamatud ilmusid siis, kui naine oli 65-aastane. Tema raamatud tõusid kiirelt lastekirjanduse klassika hulka ja nende põhjal tehti populaarne teleseriaal «Väike maja preerias».

Tuntud kokk ja kokaraamatute autor Julia Child töötas reklaami- ja meediavaldkonnas, oma esimese kokaraamatu kirjutas naine alles 50-aastaselt. Pärast esimese raamatu ilmumist sai Childist tuntud kokk. Tema kokaraamatutest on tehtud ka film «Julie ja Julia», kus Julia Childi mängis Meryl Streep.

Julia Child
Julia Child Foto: PAUL CHILD/NYT
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles