Miks tasuks hommikul juua kuuma vett sidruniga?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Hommikuti võiks kohvi või tee asemel juua hoopis kuuma vett sidruniga, kuna see puhastab organismi, aitab kaalulangetusele kaasa ja mõjub tervisele hästi.

Kui oled kofeiini suhtes tundlik, siis võiksid hommikul end turgutada kuuma veega, millele on lisatud sidrunit. Shape.com pani kirja neli head põhjust, miks võiks päeva alustada just selle joogiga.

1. Puhastab organismi

Kuigi sidrun võib olla üsna happeline, aitab see hapu maitsega tsitrusvili tasakaalustada keha pH-taset. Paljud terviseeksperdid soovitavad juua kuuma vett sidruniga, kuna see jook äratab maksa üles ja uhub kehast mürkained välja.

2. Äratab seedeelundkonna üles

See lihtne, kuid mõjuvõimas jook stimuleerib seedeelundkonda, parandades keha võimet terve päeva vältel toitaineid imada ja kiirendades ainevahetust.

3. Aitab kaalulangetusele kaasa

Sidrunimahlas on pektiini, mis on tõhus abimees neile, kes soovivad kaalust alla võtta. Kui siiani on su hommikuseks lemmikjoogiks olnud tee, milles on ohtralt suhkrut või mett, siis võiksid vahelduseks proovida sidrunivett, kuna see vähendab oluliselt tarbitavate kilokalorite hulka.

4. Rahustab kõhtu

Kui lähed täis kõhuga magama, võib sind hommikul piinata puhitustunne või kõrvetised. Kuum vesi puhastab organismi, samas kui sidrunimahlas olevad flavonoidid vähendavad happelisust kõhus, seega peaks enesetunne üsna kiirelt normaliseeruma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles