Vaata, millised on tänavused käekotitrendid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laura Derni käekott.
Laura Derni käekott. Foto: MARK RALSTON/AFP

Käekotid on naiste parimad sõbrad, sest teavad oma omaniku kohta saladusi, mida teised ei tea. Nad on truud teenrid, kes saadavad oma omanikku kõikjal. Naistel on oskus oma käekottidesse mahutada terve oma elu ja maailm. Kõik vajaminev on alati kaasas ja rohkemgi veel! Kui tahad 2015 aasta käekotitrendidel kätt pulsil hoida, siis on see osta.ee moeblogi postitus just sulle!

Kevad-suve kottide trendides ei tule väga suuri šokeerivaid muutusi värvi, tekstuuri või kuju osas, küll aga puhuvad uued ja tugevad tuuled kottide ümberkujundamises ja taaskasutuses. Selge on see, et iga trendiga kaasajooksmine ei ole mõttekas, seda enam kui oled juba hea summa kvaliteetsetesse klassikalistesse kottidesse investeerinud. Kui pruun ja must baaskott on juba olemas, võid katsetada postiljon-tüüpi kotiga, mis on igapäevaselt praktiline või täiendada oma aksessuaaride valikut väikese erksavärvilise ümbriktüüpi kotiga.

2015 aasta kotitrendid:

• Postiljon-tüüpi kotid

Foto: osta.ee

• Klassikalised ja daamilikud retro-kotid

• Pealt kroogitavad silinderkotid nagu näiteks pildil olev kott

• Geomeetrilised kotid

• Karvased ja karvadetailidega kotid nagu näiteks see kott

• Narmastega kotid

• Erinevate trükimustritega kotid nagu näiteks see kott

• Väga miniatuursed kotid

• Õlakotid

• Moodsad trükitud seljakotid

• Kootud kotid

• Eksklusiivsed roomaja nahast või selle imitatsiooniga kotid

• Elegantsed peokotid nagu näiteks see kott

• Ülisuured kotid

Mul on palju käekotte erinevate värvide, tekstuuride ja kujudega. Osa on kastis hoiul, nn töösolevad kotid on kapis ettepoole tõstetud ja igapäevases kasutuses. Erilised lemmikud on must, pruun ja hall - klassikalised, mahukad ja ilusad. 

Üks praktilisemaid töösolevatest kottidest on eelpool mainitud postiljoni-tüüpi märss - pika sangaga, mis tagab vabaduse ja mugavuse, kuna jätab mõlemad käed vabaks. Seetõttu pole imestada, kui igal hooajal on moemaailmas postiljon-tüüpi kotid ikka ja jälle aktuaalsed. Sellel hooajal on disainerid katsunud leida uusi põnevaid lahendusi, kuidas postiljon-tüüpi kotti kanda - kõhul, seljal, rinnal. Samuti on tugevalt tunda 70ndate mõjutusi. Sellise kotiga on mugav reisida, lapsega toimetada või poodelda.

Suve saabudes on boho-stiili juurde narmaskott suurpäraseks kaaslaseks. Narmad teevad üldse suurt võidukäiku, lisaks kottidele võib neid sel hooajal palju näha ka seelikutel, saabastel, tagidel. Trükitud kotid loovad jälle värskust ja erksust monokroomse outfit'i juurde. Kui klassikalised kotid olemas, siis trükiga kott on just selle kevade kuulutaja. Mõnusat naiseliku look’i annavad klassikalised daamilikud kotid - kui vanaemaga kokkuleppe saavutad, laenuta temalt. Väikese sangaga, vormikad ja armsad.

Käekotti valides peaks erilist tähelepanu pöörama, millisest materjalist kott on valmistatud. Kaasaegsete kunstnahkade ja naturaalse naha vahel on raske vahet teha, sest kunstnahast kotid säilitavad samamoodi oma vormi. Mina olen küll suur naturaalse naha austaja, kuid kunstnahka pole vaja karta, lisaks sellele, et ta on tublisti odavam, venib ka vähem kui naturaalne nahk. Kuid silmas tuleb pidada, et kunstnahk kardab külma. Madalate temperatuuridega võivad hakata kotile tekkima praod, eriti kergesti tulevad need materjali painutuskohtadele ja koti sangadele. Naturaalsest nahast käekotid kardavad niiskust ja päikesekiirgust. Niisiis, mõlema materjali puhul on plusse ja miinuseid.

Kui valid endale uut kotti, siis siin on rida küsimusi, mida peaksid endale esitama. Millist kotti sul on vaja? Kuhu sa tahad sellega minna? Kas see sobib sinu garderoobiga? Kas talviste või suviste riietega? Kas ta peab mahutama dokumente ja arvuti? Kas saad oma väljavalitut kanda ka vihmaga?

Hoolega vaata ka üle õmblused - kõik peavad olema sirged. Sama kehtib ka kinnituste, sangade, lukkude kohta - kõik peavad toimima ja olema kriimuvabad. Maitsed on erinevad ja kotivalik kaubanduses suur. Kuid üldine reegel on - mida minimalistlikum on kott, seda luksuslikum ta välja näeb.

Pea meeles, et käekott ei pea olema kingadega ühte värvi. Käekott võib harmoneeruda riiete või aksessuaaridega või siis olla täiesti erinev kontrastne võrreldes ülejäänud outfit’iga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles