Meditatsiooniõpetaja Seeda Randroo 7 mõtlemapanevat tsitaati

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Selle aasta alguses rajatud Eesti Meditatsiooni Kool avab Seeda Randroo sõnul võimalused kõigile, kes tahavad leida enda jaoks tasakaalu ja rõõmu. «Kool on mõeldud nii neile, kes on juba teel, kui ka neile, kes alles soovivad seda teed tundma õppima hakata,» räägib Seeda.

On põhjendatud selline ütlus, et meditatsiooniks endaks ei ole vaja ühtegi tehnikat, et seda seisundit on võimalik saavutada sekundi murdosaga – meditatsioon ei vaja aega ja harjutamist. Seda ainult juhul, kui on olemas 100-protsendiline usaldus ühes ainsas ja just praeguses hetkes. Kus mõtlemine lõpeb, sealt algab meditatsioon. Niisugune usaldus on erandlik ja erandid on ääretult harvad.

Kuna inimene on kogunud elu jooksul palju harjumusi, reegleid, hinnanguid ja kuna ehe eneseväljendus, iseenese ning oma tõeliste vajaduste ning väärtuse tunnetamine on jäänud kaugele varju, siis on hädavajalik kasutada tehnikaid, et puhastada seda teed oma tõelise olemuseni jõudmiseks. Mõistus on täis «müra», mis takistab vaikuse-selguse seisundisse jõudmist ja on tarvilik vabastada niinimetatud läbikäik või koridor. Seda võib võrrelda suurüritusega, kus turvamehed teevad esineja jaoks teed lavale jõudmiseks.

Toome lugejateni Seeda Randroo 7 mõtlemapanevat tsitaati.

  • Seal, kus lõpeb mõtlemine, algab meditatsioon.
  • Meditatsioonis saab inimene teada, mida päriselt tähendab mõtetest puhkamine. Kui ta suudab ka argipäevades mõttepuhkuse hetki suurendada, muutub elurõõm olemise osaks.
  • Hirm takistab elamist. Mida rohkem on üht, seda vähem on teist. Alles siis, kui hirmudest lahti lasta, saadakse teada mida tähendab tõeline elamine.
  • Elu on kingitus, mida saab avada rõõmu, kerguse ning põnevusega.
  • Enesekindlus ei ole kõvahäälne ja vastuvõitlus tekitab vaid sõda.
  • Suur torm ei saa murda rohuliblet, küll aga männipuud.
  • Tugevus ja nõrkus on väga suhtelised mõisted. Kui tugev pole paindlik, siis ei oma tugevus erilist väärtust, aga see, mis paistab väliselt nõrk, suudab tänu paindlikkusele üle elada ka kõige hullemad ajad.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles