Kui sageli võiks seksida, et tervis oleks korras ja tuju hea?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui soovid olla terve, õnnelik ja loominguline, peaksid regulaarselt vahekorras olema. Uuringute järgi peaks tervise hoidmiseks ja meeleolu parandamiseks seksima umbes korra päevas.

Austraalias hiljuti tehtud uuringust selgus, et neil, kes kogesid vähemalt korra päevas orgasmi, oli umbes 50 protsenti madalam tõenäosus surra mõne terviseprobleemi tõttu kui neil, kes kogesid orgasmi korra nädalas või kuus, kirjutab Cosmopolitan.com.

Ka õnnetundele mõjub see hästi. Ameeriklanna dr Debby Herbenick on läbi viinud uuringu, mis näitas, et need täiskasvanud, kes seksisid hommikul, olid päeva jooksul paremas tujus ja neil oli ka tugevam immuunsussüsteem kui neil, kes eelistasid päeva alustada tee ja röstsaiaga.

Kuigi need on juba piisavalt head põhjused, miks tasuks tihemini seksida, on kindlaks tehtud seegi, et seks muudab loomingulisemaks. Teadlased viisid läbi uuringu, mille raames paluti osalejatel kujutada ette, et nad kõnnivad kallimaga rannal ja seejärel paluti neil mõelda sellele, kuidas nad on kirglikus vahekorras mõne võõraga. Katsete käigus selgus, et inimesed olid loomingulisemad pärast seda, kui nad olid seksile mõelnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles