Indiapäraselt röstitud peet jogurti ja ingveriga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Röstitud peet.
Röstitud peet. Foto: NYT

Proovi India vürtsidega maitsestatud taimetoitu ja avasta täiesti uus maitsemaailm. Tavaliselt India köögis peete kas keedetakse või aurutatakse ning lisatakse aedviljaroa sisse, kuid siinses retseptis on peedid röstitult, et nende magus maitse tuleks intensiivsemalt esile.

Vaja läheb

  • 800 g peeti
  • 2 spl extra virgin oliiviõli
  • 1/2 tl soola
  • Soovi korral pipart
  • 1/2 tl musti sinepiseemneid
  • 1/2 tl koriandriseemneid
  • 1/2 tl köömneid
  • 1 suur küüslauguküüs, peeneks hakitud
  • 175 g Kreeka jogurtit
  • Pool jalapeno pipra kauna, puhastatud ja peeneks hakitud
  • 1 tl riivitud värsket ingverit
  • 1 tl laimimahla, soovi korral rohkem
  • 2 spl hakitud värsket koriandrit
  • Soovi korral kaunistuseks granaatõunaseemneid

Valmistamine

Eelkuumuta ahi 190 kraadini. Koori peedid ja lõika kuubikuteks. Sega kuubikuid õlis ja maitsesta soola ning pipraga. Rösti aeg-ajalt segades 30 minutit, seejärel raputa peale sinepiseemned, koriander ja köömned, ning rösti veel umbes veerand tundi, kuni peedid on muutunud pehmeks. 

Seni, kuni peedid on ahjus, valmista kaste: purusta noa küljega või uhmris küüslauk koos näputäie soolaga pastaks. Pane kaussi Kreeka jogurt, sega juurde küüslaugusegu, jalapeno, ingver, veerand tl soola ja laimimahl. Vispelda juurde ka hakitud koriander. 

Aseta röstitud peedid suurde kaussi. Sega nende hulka kaste ja soovi korral ka granaatõunaseemned. Kui vaja, kohenda roa maitset vastavalt oma soovile.

NYT
NYT Foto: ANDREW SCRIVANI/NYT
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles