Põhjalik juhend, kuidas naistele komplimente teha

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mehed teavad, et naistele meeldivad komplimendid, kuid tasuks teada ka seda, et mitte iga kompliment ei too naise suule naeratust. Mõned meelitussõnad on juba üsna pikka aega kasutusel olnud ja oleks paras aeg asendada need värskemate ning originaalsematega.

YourTango koostas põhjaliku juhendi, kuidas tasuks naistele komplimente teha.

1. Kui tutvud naisega ja teed talle komplimendi, mis puudutab tema saavutusi või kordaminekuid, siis see näitab, et sa hoolid enamast kui välimusest

See eristab sind nendest meestest, kes oskavad kiita vaid naise ilusat naeratust ja see näitab ka seda, milline inimene sa oled. Kui kiidad mõnda naise tehtud nalja, siis see näitab talle, et sa oskad huumorit hinnata. Kui ütled, et sulle avaldab muljet tema karjäärirada, siis see näitab, et sa oskad hinnata seda, kui inimene on tööd teinud ja vaeva näinud. 

2. Siiras kompliment mõne muu asja kui välimuse kohta, vähendab riski, et naine, kes ei tunne sinu vastu huvi, tunneks end ahistatuna

Kui mees teeb naisele komplimendi naise ilu, keha või seksikuse kohta, siis on raske tagasi minna punkti, kus teie suhted olid kõigest sõbralikud. Naine vastab sellele kas meeldivalt (kui ta tunneb ka sinu vastu huvi) või tunneb ebamugavust, kuna sa ületasid piiri. Seetõttu on mõistlik teha komplimente muude asjade kohta, kuna see välistab, et teievahelised suhted muutuvad ebamugavaks. 

3. See annab võimaluse naist paremini tundma õppida, et kindlaks teha, kas ta pakub sulle tegelikult ka huvi

Pole tähtis, kui ilus on naise välimus, tõelise keemia aluseks on midagi palju sügavamat. Kui teed komplimente vaid naise välimuse kohta, siis ilmselt ei pööra sa kuigi palju tähelepanu sellele, milline inimene ta on. Selleks, et kiita midagi muud peale välimuse, tuleb kuulata, mida naine sulle räägib. Teda kuulates on ka kergem kindlaks teha, kas naine pakub sulle päriselt ka huvi või mitte.

4. See näitab, et sa pöörad talle tähelepanu, mõtled kaasa ja keskendud

Paljud naised on harjunud kuulma komplimente nende välimuse arvel ja see muutub ajapikku igavaks. Ei kuule just tihti, et naine kurdaks, kuidas mõni mees on baaris talle lähenenud ja öelnud: «Su magistrikraad avaldab mulle muljet. Sosista mulle kõrva, mida sa oma uurimistöö raames avastasid!» Tavaliselt need mehed, kes baaris naistele lähenemiskatseid teevad, ei hooli sellistest asjadest ja näevad vaid naise keha ning nägu. 

5. Komplimendid, mis ei puuduta naise välimust, on hea moodus, kuidas öelda naisele midagi ilusat ja näidata, milline inimene sa oled

«Sa oled ilus» on üsna levinud kompliment, kuid see keskendub vaid naisele. Hea kompliment on aga selline, mis käib nii sinu kui naise kohta. See annab talle aimu, millest sa oled suuteline rääkima ja ta saab aru, kas tunneb sinu ning su mõttemaailma vastu rohkem huvi või mitte.

6. Kui teed komplimendi naisele, kellega oled suhtes, näitab hea kompliment, et sa näed temas enamat kui trofeed või seksobjekti

Sa armastad tema naeru, tema mõtteavaldusi sinu töö teemal, seda, kuidas ta oma sõpradest hoolib. Ütle talle, et sinu arvates on see väga seksikas, kui ta parandab kodus midagi. Pole oluline, millega naine tegeleb, ütle talle, et sa armastad seda, milline inimene ta on.

7. Välimust mittepuudutavad komplimendid aitavad vältida kultuurilisi arusaamatusi

Kultuuriruumid on erinevad ja seetõttu erineb suuresti ka see, mida peetakse ühes või teises kohas atraktiivseks ning milliseid komplimente hinnatakse kõrgemalt kui teisi. Ära ole selline mees, kes eeldab, et teised mõtlevad samamoodi nagu sina. Meil kõigil on omad pimedad nurgad. Välimust mittepuudutavad komplimendid aitavad vältida libedale teele sattumist. 

Foto: SCANPIX

Järgnevalt on välja toodud mõned komplimendid, mida tasuks vältida:

1. Ära kunagi ütle: «Sa oled naise kohta väga/üllatavalt ...»

Naljakas, tugev, heas vormis, tark, andekas, edukas... mitte ühtegi neist ei tasuks panna lausesse stiilis: «Sa oled naise kohta väga tark.» Kui sa ei taha naisele just märku anda, et su mõtteviis on väga seksistlik, tasuks selliseid «komplimente» vältida. Pigem ütle, et naine on väga lõbus vestluskaaslane.

2. Ära kunagi ütle: «Sa oled ... kui võiks arvata.»

Naised on korduvalt kuulnud meestelt «komplimente» stiilis: «Sa oled palju targem kui välja paistad.» Mehed arvavad, et tegemist on hea meelitusega, kuid naistele mõjub see solvavalt. Tugevam, targem, naljakam, rikkam... vahet pole, mis sõna sa tahad kasutada, ära pane seda ülalpool toodud lausesse.

3. Ära kunagi ütle: «Ma ei arvanud, et sa võiksid olla ...»

Meil kõigil on teiste suhtes eelarvamusi, kuid neid ei tasuks välja öelda. Kui ütled naisele, et sa poleks kunagi arvanud, et ta võib arst olla, siis see paneb naist kahtlema. Sellised laused näitavad, et sa eeldad, et naine peab olema rumal või mitte eriti haritud. Taolisi «komplimente» tuleks iga hinna eest vältida.

Mida tasuks komplimente tehes silmas pidada?

  • Ole oma vestluskaaslase suhtes tähelepanelik. Pööra tähelepanu sellele, mida naine sulle räägib. Teda kuulates on kõige lihtsam noppida välja asju, mille kohta komplimente teha.
  • Esita küsimusi. Kuula, mida ta räägib ja esita selle kohta küsimusi. Seejärel esita küsimusi tema vastuste kohta. Mida rohkem sa tema kohta välja uurid, seda lihtsam on talle komplimente teha. 
  • Hoia oma käed paigal. Ära puuduta naist, kui te pole veel päris tuttavaks saanud. Naerata, naera, flirdi. Kuid ära arva, et võid teda puudutada enne, kui ta pole sulle selleks märki andnud.
  • Jälgi tema näoilmeid ja kehakeelt, kuna need võivad reeta, kas ta on huvitatud või mitte. Kas ta pöörab sinust eemale? Kas ta vaatab ruumis ringi ja otsib oma tuttavaid? Kas ta käed on rinnal risti? Võimalik, et ta tunneb end ebamugavalt ega taha enam sinuga rääkida. Ütle talle, et sulle meeldis temaga rääkida ja astu edasi. 

Mida tuleks komplimente tehes kindlasti vältida?

  • Ära pea end ülitähtsaks. Sa pole ilmselgelt ainus mees, kellega naine oma elu jooksul suhtleb ja võimalik, et sinust ei saa ka tema tulevast abikaasat. Kui lähened igale naisele nii, nagu sa oleksid taeva kingitus, ootab sind ees läbikukkumine. 
  • Ära eelda, et naine soovib sinu tähelepanu. Kõik naised ei otsi kohtingukaaslasi. Kui naine on vallaline, ei tasu kohe eeldada, et ta kibeleb kohtingule. Isegi, kui ta otsib kaaslast, ei pruugi sina olla tema jaoks see üks ja õige. Mõnikord tahavad naised lihtsalt sõbrannadega aega veeta või üksi olla.
  • Ära jõllita naise rindu. Rinnad ei räägi. See pole mingi saladus, ent seda tuleb meestele vahel meelde tuletada. Vaata rääkides naisele silma.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles