Küsimused, mida noored naised tahaksid oma emadele esitada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Sa võid olla kahekümnendates, juba täiskasvanud ja iseseisev, aga kui mõni probleem satub su teele, siis on ema üks esimestest inimestest, kelle poole pöördud. Tihtipeale me ei mõtlegi emadest kui inimestest, nad on meie silmis pigem nagu superkangelased. 

On raske või lausa võimatu mõelda, et ühel päeval võiksid sa ise tähendada kellegi jaoks sama, mida ema tähendab sinule. Ent tegelikult on ka ema kõigest inimene ja mõtles ilmselt kunagi samamoodi kui sina. Tal on omad vead, emotsioonid ja tõelised tunded, ka tema võib mõnikord haiget saada. Ja pea meeles, ta pole alati ema olnud, kirjutab Elite Daily.

Vahel, kui mõtleme sellele, et emal oli ka enne meie sündi oma elu, tekitab see palju erinevaid küsimusi. Me pole kindlad, kas tahame kõigi küsimuste vastuseid kuulda, kuna mõni küsimus on tegelikult hirmutav. Kas ema oleks näiteks sinu sõber, kui ta poleks su ema? Kas ta kiidab su valikuid heaks või käituks sinu asemel teisiti? Me tahaks emadele selliseid küsimusi esitada, aga mis siis, kui vastused pole nii positiivsed, kui me loodame?

Järgnevalt on kirja pandud küsimused, mida noored naised tahaksid oma emadele esitada, kuid ei julge seda teha.

1. Kas sa oled päriselt ka minu üle uhke? Iga naine tahab, et ema kinnitaks talle, et tunneb tema üle uhkust. Ema arvamus on alati see, millel on kõige suurem kaal.

2. Kas ma olin viga? See võib tekitada vastakaid tundeid, kui vanemad viitavad lapsele kui «õnnelikule veale».

3. Kas sa armastad endiselt isa? See küsimus võib painata nii neid naisi, kelle vanemad on endiselt koos kui ka neid, kelle vanemad on juba lahutatud.

4. Kas sa mõtled mõnikord endistele kallimatele? Võib-olla on su ema minevikku jäänud see üks kindel mees, kellest loobumist ema endiselt kahetseb.

5. Kas sa kiidad mu valikud heaks? Või arvad, et ma oleksin võinud midagi teisiti teha?

6. Kas minust sai selline naine nagu sa lootsid? Igal lapsevanemal on ettekujutus, milline täiskasvanu võiks tema lapsest saada.

7. Kas sul on veider mõelda, et sul on juba täiskasvanud tütar? Üsna omapärane võib olla see, kui sa oled inimese n-ö nullist üles kasvatanud. Mis tunde see tekitab?

8. Kas on mõni tegemata jäänud asi, mida sa tõesti kahetsed? Meil kõigil on asju, mida me kahetseme.

9. Kas ma võiksin sinu arvates midagi teistmoodi teha? Midagi muuta? 

10. Kas sul jäi mõni eesmärk täitmata, kuna sa said lapse? Igaüks meist loodab, et me ei rikkunud oma vanemate unistusi ära.

11. Kas sa oled õnnelik?

12. Kas mõni lastest meeldib sulle teistest rohkem? Seda on raske küsida, aga kui peres on mitu last, siis mõtlevad lapsed ikka sellele aeg-ajalt.

13. Kas on olnud ka selline aeg, mil ma ei meeldinud sulle eriti? Kas ma valmistasin sulle pettumuse?

14. Kas sa tahtsidki tütart? Iga naine teab, et kui rasedustest näitab positiivset tulemust, käib peast läbi mõte, kas tegemist võiks olla poja või tütrega.

15. Kas sa olid kohe kindel, et soovid abielluda või kahtlesid? 

16. Kas sa oled pidanud kompromisse looma, et jõuda sinna, kus sa täna oled? Elus tuleb nii mõnigi kord kompromisse luua ja see pole alati lihtne.

17. Kas sa arvad, et ma olen tark? Võib-olla on vanemad kulutanud su haridusele suuri summasid, hea oleks ju teada, kas nad on ka tulemusega rahul.

18. Ütle ausalt, kas ma olin tegelikult ka kõige ilusam laps, keda sa näinud oled? Kui sa poleks mu ema, kas arvaksid ka siis, et ma olen kaunis?

19. Kas sa arvad endiselt, et isa on seksikas? Hea on teada, et ka pikalt koos olnud paarid peavad teineteist seksikaks.

20. Kui sa oleksid minuealine, kas sa oleksid minu sõbranna? Kas ma olen selline inimene, kellega sa tahaksid koos aega veeta?

21. Sa kardad, et muutud oma ema sarnaseks. Kas sa kardad ka seda, et mina muutun sinu sarnaseks? Emad võivad sageli tunnistada, et loodetavasti ei muutu nad oma emadeks, ent ometi on ka nemad oma emasid terve elu imetlenud ja eeskujuks pidanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles