Kolm viisi, kuidas end alasti olles hästi tunda

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Hoolimata sellest, kas oled vallaline või suhtes, võib olla hirmutav enda täiesti alasti võtmine. Kuna naised on oma keha suhtes väga kriitilised, siis ei meeldi meile mõelda sellele, et peame kõik riided seljast heitma ja olema nii, nagu meid on loodud. Vallalisena võib peast läbi lipsata isegi mõte, et keegi ei tahaks mind alasti näha.

Kipume uskuma, et kui inimene, kes meist hoolib, näeb meid alasti, siis ei armasta/austa ta meid enam ega pea meid ka atraktiivseks. Tegelikult tuleks uskuda seda vaikset häält enda sees, mis ütleb sulle, et sa oled palju enamat kui välimus. Ole valmis olema tõeline, toores ja haavatav, kirjutab Huff Post.

Siin on kolm moodust, kuidas end alasti olles hästi tunda.

1. Luba end puudutada

Kui oled suhtes, luba partneril end puudutada. Lase tal õrnalt katsuda oma kõhtu, reisi, peput ja kõiki teisi kehaosi, mis sulle ei meeldi. Kui sa oled vallaline, mine massaaži.

Kui mõistad, et sind on võimalik puudutada nii, et teine inimene ei pistagi karjudes jooksu; kui mõistad, et ta jumaldab su keha või näeb seda sellena, mis see on – lihtsalt kehana, siis on sul kergem vabaneda kõigist negatiivsetest mõtetest, mida sa sageli oma kehast mõtled.

See aitab mõista ka seda, et su kehal on kindel kuju ja piirid. Tihtipeale juhtub nii, et kui kujutame oma keha peas ette või näeme seda peeglis, tundub see olevat tuhat korda suurem, kui see on tegelikult. Kui lubad end puudutada, siis mõistad, et su keha pole sugugi nii suur, kui sulle tundub. Sel on piirid.

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

2. Ära võrdle end teistega

Kui vaatad sageli peeglisse ja kirud, et miks sina ei näe juba välja selline nagu modellid ajakirjades või mõtled, miks sul pole sellist lamedat kõhtu nagu su sõbrannadel, kes jagavad oma bikiinipilte Facebookis, siis sa ei saa end kunagi alasti olles hästi tundma. Igaüks meist on omal rännakul. Kui sa võrdled oma keha kellegi teise omaga, siis see pole aus võrdlus. Sa ei tea ju, kui kaugel on see inimene oma rännakul jõudnud. Selle võrdluse all peitub sügav hirm; me kardame seda, mida teised meist mõtlevad, kardame, et me ei vasta nende ootustele.

Luba endal olla sina ise, koos kõigi oma «vigade» ja ebatäiuslikkusega. Imeline on see, kui sa lõpetad enda võrdlemise teistega, siis sa unustad kiirelt ka selle, milline sa «peaksid» välja nägema.

3. Usu iseenda ilu definitsiooni

Kas sinu arvates tähendab ilu seda, et sa mahuksid uuesti oma liibuvatesse teksadesse või näeksid välja nagu tippmodell? Või tähendab ilu sinu jaoks enesekindlust, kirge, tugevaid suhteid sõpradega? Naine, kes tunneb end alasti olles hästi, on ise ilule definitsiooni andnud. Lõpuks on tähtis vaid see, et oleksid enesekindel, sul oleks tugev iseloom ja tõekspidamine, et sa oled just nüüd ja praegu juba väga hea.

Kui sa usud ilusse, mis ei vasta välistele standarditele, siis sa lubad iseenda ilusatel iseloomujoontel särada. Hoolimata sellest, mida ühiskond arvab, tähendab alasti hea välja nägemine palju enamat kui prinki peput, siledaid jalgu või trimmis keha. Inimese teeb ilusaks see, kui ta mõistab oma enesearmastuse allikat ja taipab, et see, mida tema suudab maailmale pakkuda, on täiesti piisav.

Järgmine kord, kui seisad peegli ees ja mõtled, et vihkad oma keha, peatu hetkeks ja sule silmad. Hinga paar korda sügavalt sisse ja välja ning leia side sellega, mis on sinu sees tõeline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles