Tšilline šokolaadi-mustikakook

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Restoran Strand

Pärnus asuva restorani Strand peakokk Lauri Erm jagab imemaitsva šokolaadi-mustikakoogi retsepti, millele annab lisamaitset kuum tšilli.

Tšilline šokolaadi-mustikakook

Koostisosad:

  • 6 muna
  • 2 sl lahustuvat kohvi
  • 100g suhkrut
  • 400g tumedat šokolaadi
  • 300g võid
  • 200g jahu
  • 200g mustikaid
  • 2 sl vanillisuhkrut
  • 15g tšillipulbrit või ½ värskelt hakitud tšillit.

Vahusta toasoe või suhkru ja vanillisuhkruga ning lisa juurde kaks supilusikat lahustuvat kohvi. Sega, kuni vahuse taigna värv muutub pruunikaks ning lisa ükshaaval toasoojad munad. Sulata šokolaad vesivannil ja lisa eelnevalt vahustatud segusse. Lisa külmutatud mustikad, tšilli ja jahu ning sega korralikult läbi.

Vooderda vorm küpsetuspaberiga, vala segu vormi ja küpseta 175 kraadi juures 30 minutit.

Glasuuri jaoks võta 100g vahukoort, 200g tumedat šokolaadi, 1 spl võid. Kuumuta vahukoor keemiseni, tõsta pliidilt. Lisa purustatud šokolaad ja toasoe või ning sega, kuni šokolaad on sulanud ja vala see kihina koogile.

***

4. - 12. aprillini toimub Pärnus esmakordselt restoranide nädal. Lisaks restoranile Strand saab soodsa hinnaga lõuna- või õhtusööki nautida veel 17 Pärnu restoranis. Vaata osalevaid restorane ja menüüsid siit!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles